Visul unui rasfat sezonier. O casa de vacanta, mai scumpa decat un apartament dintr-o zona rezidentiala

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Visul unui rasfat sezonier. O casa de vacanta, mai scumpa decat un apartament dintr-o zona rezidentiala

Majoritatea caselor de vacanta scoase la vanzare in zonele reprezentative pe acest segment au preturi care depasesc 100.000 euro, maximul fiind de 2,9 milioane euro pentru o vila in comuna Domnesti, in conditiile in care in acest an preturile au evoluat diferit de la un judet la altul.

In Prahova au fost inregistrate cele mai mari reduceri de pret, casele de vacanta din acest judet fiind scoase la vanzare la preturi cu 14,8% mai mici decat anul trecut. Pe locul al doilea dupa procentul de scadere se afla Constanta, cu 9,7%.

In Brasov casele de vacanta s-au scumpit cu 13,3%, conform unei analize imobiliare.ro care a luat in calcul ofertele din cele mai reprezentative judete pe acest segment.

Aproape 65% din case costa peste 100.000 de euro. Exista, totusi, si numeroase optiuni pentru bugete low-cost, 19,7% din anunturi facand referire la case de vacanta cu un pret de strigare mai mic sau egal cu 60.000 de euro, iar 15,4% din anunturi se incadreaza in intervalul 60.000-100.000 euro.

Piata locuintelor secundare este bine reprezentata pe segmentul de varf. Astfel, 21,4% din oferta se incadreaza in intervalul de pret cuprins intre 150.000 euro si 250.000 euro, in 11,5% din cazuri preturile variaza intre 250.000 euro si 350.000 euro, pentru ca 14,8% din totalul ofertei sa fie reprezentata de proprietati rezidentiale al caror pret depaseste 350.000 euro.

Cele mai multe oferte sunt in Constanta (32%), Ilfov (21%), Brasov (12%), Prahova (10%), Arges siHunedoara. In Ilfov, majoritatea caselor de vacanta disponibile sunt situate in localitati precum Snagov si Corbeanca si se inscriu in segmentul de top, la fel ca cele de pe Valea Prahovei. In Constanta, dar si in Brasov, oferta de locuinte secundare este completata de apartamente noi, mai ieftine si cu un cost de intretinere mai mic.

Pentru a citi si despre casa de vacanta a Printului Charles, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Visul unui rasfat sezonier. O casa de vacanta, mai scumpa decat un apartament dintr-o zona rezidentiala