ANAT: Cetăţenii trebuie să fie atenţi când cumpără pachete turistice

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Cetăţenii trebuie să fie atenţi când cumpără pachete turistice, să nu se bucure la reduceri care ies din zona normalului şi să verifice licenţa de turism dacă vor să evite ,,ţepele', a declarat joi, Dragoş Anastasiu, reprezentantul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, într-o conferinţă de specialitate.

,Marja de profit a unui operator de turism este de 7-8%, iar dacă într-o negociere directă între un agent şi un cetăţean preţul scade sub această marjă, e clar că ceva e în neregulă. Nu mă refer la reducerile afişate în catalogul agenţiei, reduceri datorate în mare parte hotelierilor, ci la negocierea directă dintre un angajat şi cetăţean. Circa 20% dintre turiştii români sunt avizaţi, cunosc legislaţia, dar există, în piaţă, o serie de agenţii care nu o respectă. Cei care întâmpină probleme pe parcursul vacanţei trebuie să acţioneze imediat, să reclame în scris la recepţia hotelului pentru a avea dovada că serviciul promis nu a fost în concordanţă cu realitatea. E preferabil să existe un dialog cu agenţia, atunci când un serviciu nu a avut calitatea stipulată în contract, decât să se piardă bani pe avocaţi', a precizat Dragoş Anastasiu.

Conform Eurobarometrului Flash 333 cu privire la 'Drepturile consumatorilor în România', cerut de Comisia Europeană prin Direcţia Generală Sănătate şi Consumatori, 43% dintre români spun că-şi cunosc drepturile când pachetul turistic este diferit de ceea ce era promis în broşură şi 72% doresc să primească mai multe informaţii referitoare la aceste drepturi.

În 2011, la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au fost înregistrate 376 de reclamaţii privind activitatea transportatorilor aerieni, 74% dintre acestea vizând compania Blue Air şi 23% operatorul Wizz Air, fiind aplicate 29 de sancţiuni.

Pentru a citi despre destinatii de vacanta de sezon din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri ANAT: Cetăţenii trebuie să fie atenţi când cumpără pachete turistice