Imagini cu obiectivele turistice ale României, din 39 de oraşe mari, pe Google Maps

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Imagini cu obiectivele turistice ale României, din 39 de oraşe mari, pe Google Maps

Imagini cu obiectivele turistice ale României, din 39 de oraşe mari, vor fi disponibile în Street View pe Google Maps, la capătul unui proiect lansat luni la Ateneul Român din Capitală, în cadrul căruia vor fi parcurşi 40.000 de kilometri în ţară, cu un automobil şi o bicicletă.

Reprezentanţii Google au anunţat acest proiect luni în faţa Ateneului Român, pe treptele căruia a fost plasată o hartă mare a României, cu imagini ale unor obiective turistice celebre precum Castelul Peleş, Branul şi Voroneţul.

Proiectul a fost prezentat de Dan Bulucea, Country Manager Google România, la conferinţă fiind invitaţi şi directorul Filarmonicii "George Enescu", Andrei Dimitriu, sediul acesteia fiind primul obiectiv inclus în proiect, secretarul de stat responsabil de patrimoniu din Ministerul Culturii - Sergiu Nistor - şi şeful Serviciului de turism din cadrul Primăriei Capitalei, Mihai Guţanu.

Parcul Naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile de lemn din Maramureş, mănăstirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peleş, Cheile Bicazului şi multe altele vor fi reflectate în imagini pe Google Maps.

Astfel, acoperirea Street View în România se extinde cu încă 39 de oraşe, printre care Craiova, Focşani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galaţi, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Zalău.

Ministerul Culturii va oferi, la solicitarea Google, sprijin pentru acest proiect prin punerea la dispoziţie a unor informaţii despre obiectivele turistice vizate, fie că sunt sau nu monumente istorice, a explicat Sergiu Nistor. El a mai precizat că echipa Google va surprinde imagini panoramice şi din sate de pe traseu sau din zona celor 39 de oraşe incluse, care pot fi la fel de importante.

"Noi îi salutăm. Salutăm proiectul absolut sincer", a spus Nistor, menţionând că în programul de guvernare este prevăzută elaborarea unui program naţional de educare şi formare pentru patrimoniu. "Recunosc că mi-ar fi plăcut ca educarea şi formarea să fie aşa cam cum vorbim, adică mai personalizate, dar nu se mai poate", a mai spus secretarul de stat.

Pentru a citi mai multe despre Parcul National Retezat, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Imagini cu obiectivele turistice ale României, din 39 de oraşe mari, pe Google Maps