Vacanţa elevilor creşte fluxul de turişti pe litoral, începând de sâmbătă

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Fluxul de turişti de pe litoral va creşte cu peste 20% începând de sâmbătă, odată cu intrarea în vacanţă a elevilor, iar gradul de ocupare al hotelurilor va depăşi 70% în Mamaia şi 50-60% în staţiunile din sud, potrivit agenţiilor de turism şi hotelierilor.

Atât hotelierii de pe litoral, cât şi agenţiile de turism, aşteaptă vacanţa de vară a copiilor cu cel puţin aceeaşi nerăbdare ca aceştia. Explicaţia e simplă: majoritatea turiştilor care aleg să meargă pe litoralul românesc în sejururi mai mari de 2-3 zile sunt familiile cu copii.

Cei peste 3,2 milioane de elevi şi preşcolari din România vor intra de sâmbătă în vacanţa de vară, iar o parte dintre aceştia vor pleca la mare cu părinţii.

"Gradul de ocupare în luna iunie în Mamaia a fost de peste 50% în timpul săptămânii şi mai mare de 80% în week-end-uri. Sunt însă hoteluri ocupate 100% în week-end", a declarat agenţiei MEDIAFAX Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia şi proprietarul mai multor hoteluri pe litoral.

El a afirmat că sudul litoralului, mai puţin ocupat decât Mamaia, va începe să se umple de sâmbătă, după intrarea copiilor în vacanţa de vară.

"Fluxul de turişti pe litoral şi, implicit, gradul de ocupare al hotelurilor, vor creşte din acest week-end cu cel puţin 20%. Peste 50% dintre cei care vin la mare în sejururi sunt familii cu copii", spune Marius Usturoiu, proprietarul agenţiei Mareea, care trimite cei mai mulţi turişti români pe litoralul românesc al Mării Negre.

Pentru a citi mai multe despre litoralul Marii Negre, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Vacanţa elevilor creşte fluxul de turişti pe litoral, începând de sâmbătă