Care sunt ţările preferate de români pentru călătorii

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Care sunt ţările preferate de români pentru călătorii

Destinaţiile care au atras cei mai mulţi români anul trecut au fost Bulgaria, Ungaria, Italia, Turcia, Austria, Marea Britanie, Grecia, Germania şi Franţa, iar circulaţia către cele mai multe dintre acestea a crescut faţă de 2010, potrivit statisticilor oficiale ale ţărilor respective.

Anul trecut, românii au făcut aproape 4,5 milioane de călătorii în primele zece ţări aflate în topul preferinţelor, respectiv Bulgaria, Ungaria, Italia, Turcia, Austria, Marea Britanie, Grecia, Germania, Franţa şi Croaţia.

Statisticile nu arată clar distribuţia călătoriilor, pentru nu toţi au plecat pentru turism, ci şi pentru afaceri, vizite la prieteni sau rude, cumpărături sau chiar pentru consultaţii medicale.

Bulgaria a devenit în ultimii ani destinaţia preferată de călătorii a turiştilor români, atraşi în special de litoralul Mării Negre. Mai nou, şi preţurile accesibile din staţiunile montane bulgăreşti, dar şi calitatea serviciilor încep să atragă români.

Deşi au mers anul trecut în ţara vecină 1,49 milioane de români, doar 336.000 au stat două sau mai multe nopţi, restul petrecând o singură noapte. Aceştia din urmă sunt, în majoritatea cazurilor, fie ajunşi cu mici afaceri în Bulgaria, fie în tranzit spre Grecia sau altă destinaţie.

Pentru a citi mai multe despre statiunile noastre de la Marea Neagra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Care sunt ţările preferate de români pentru călătorii