Vacanta pe taramul legendelor: 10 locuri mitice de vizitat in 2012

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Vacanta pe taramul legendelor: 10 locuri mitice de vizitat in 2012

De multe ori cand citim o legenda sau poveste ne lasam purtati de narator in acele locuri magice cu eroi nemuritori. Totusi, unele peisaje nu sunt complet rupte de realitate, asa ca impacheteaza compasul, ochelarii de citit, binoclul si imaginatia pentru o calatorie pe taramul legendelor.

LonelyPlanet a realizat o lista cu 10 locuri ce tin mai mult de imaginatie, decat de harta. Chiar daca unele dintre ele nu mai exista astazi, ruinele au totusi o poveste de spus, iar imprejurimile vor pastra mereu un farmec aparte.

Iata lista celor 10 locuri de legenda:

1. Zanzibar, Tanzania. Numai numele locului, "Zanzibar", te duce cu gandul la harem, sultani si palate cu usi inalte de lemn, ce ascund incaperi "imbibate" de miresme. Sau la alte imagini din "O mie si una de nopti".

De data aceasta, fictiunea devine realitate.  Zanzibar a devenit un oras puternic intre secolele 12 si 15, trimitand catre lumea araba vapoare incarcate cu lemn, fildes si sclavi. Ulterior, Sultanul din Oman si-a mutat aici intreaga curte - printre care 100 de concubine si eunuci - si a dezvoltat faimoasele plantatii de usturoi.

Chiar daca sultanul tine de domeniul trecutului, influentele arabe si aroma condimetelor invaluie inca acest loc de legenda.

Pentru a citi si despre ruinele cetatii Piatra Soimului, un loc cu un farmec aparte din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Vacanta pe taramul legendelor: 10 locuri mitice de vizitat in 2012