Seful Emirates: Multe companii aeriene vor da faliment din cauza preturilor la combustibili

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Compania Emirates, cea mai mare linie aeriana din punct de vedere al traficului international, se asteapta ca multi operatori aerieni sa dea faliment in acest an, intrucat profitabilitatea in industrie va fi afectata de cresterea preturilor la combustibili si contextul economic incert.

"Putem enumera usor o intreaga lista de companii de zbor care se clatina pe marginea prapastiei sau care chiar s-au prabusit. Daca mergem tot asa pana la Craciun, inca 8-9 luni, industria va intra in bucluc", a declarat Tim Clark, presedintele companiei aeriene, citat de presa internationala.

Potrivit Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), profiturile operatorilor aerieni se vor prabusi in 2012 cu 62% pana la 3 miliarde de dolari, egaland o marja de 0,5% fata de vanzari pe masura ce pretul petrolului va creste.

Pentru compania Emirates, costurile alocate combustibilului reprezinta 45% din cheltuielile totale si ar putea urca la 1,7 miliarde de dolari in acest an fiscal, care se incheie pe 31 martie, potrivit lui Clark.

Nota de plata in ceea ce priveste costurile de combustibili este reprezinta 45% din costurile totale ale companiei Emirates si ar putea creste "la un extrem de dificil" 1,7 miliarde de dolari in anul care se va incheia pe 31 martie, conform lui Clark.

"Te gandesti ca vei castiga, dar pe termen lung intotdeauna vei pierde", a spus presedintele Emirates.

Pentru a citi o alta stire despre companiile aeriene din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Seful Emirates: Multe companii aeriene vor da faliment din cauza preturilor la combustibili