Timişoara, noua poartă a Europei

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Timişoara, noua poartă a Europei

Reporterul de la cotidianul francez a reuşit să fie primit într-un grup de imigranţi ilegali aflaţi la Timişoara. Tot mai mulţi magrebieni aleg această rută pentru a ajunge în Occident.

Sunt tot mai mulţi imigranţi ilegali care rătăcesc în nord-vestul Timişoarei, unii dintre ei minori. În noiembrie, poliţia de frontieră a arestat aproape 300 de imigranţi ilegali la frontierele cu Ungaria şi Serbia. "Din februarie (2011), am constatat o creştere mare a numărului de persoane intrate ilegal pe teritoriu. Noua rută (n.r. a imigraţiei ilegale) trece prin Timişoara", spune Gabriel Vasilescu, responsabil al Oficiului de imigraţie din Timişoara.

Imigranţii ilegali vin de foarte departe. Din Irak, Pakistan, Afganistan şi tot mai mulţi şi din Africa de Nord. Cererile de azil formulate de magrebieni s-au înmulţit considerabil de un an. Alegerea României ţine în primul rând de bani. Din Timişoara, "serviciul" costă între 450 şi 600 de euro. Marocanul Chafii, de 25 de ani, a făcut un calcul rapid. "Nu mai aveam bani, cheltuisem deja 3.000 de euro de când am ajuns în Turcia".

America e Europa (New York Times)

Americanii îşi preţuiesc miturile. Unul dintre ele ar fi că mobilitatea socială este mai mare decât în Europa. Fals. Altul zice că statul american ar fi mai puţin intervenţionist decât cel european. Iarăşi fals. Singura diferenţă e că America este mult mai bună la ascuns aceste chestiuni decât bătrânul continent.

Pentru a cauta cazare in Timisoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Timişoara, noua poartă a Europei