Strategia care ar aduce milioane de turişti în România

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Strategia care ar aduce milioane de turişti în România

România are 400 de peşteri cu potenţial turistic, dintre care mai puţin de zece sunt amenajate. Chiar şi aşa, aceste peşteri au adus, în 2010, peste 500.000 de turişti, afirmă preşedintele Salvaspeo, Viorel Lascu, citat de Mediafax.

Preşedintele Salvaspeo România, Viorel Lascu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că România are înregistrate, în momentul de faţă, peste 13.000 de peşteri, din care 400 au potenţial turistic, majoritatea nefiind însă amenajate în acest scop.
"400 de peşteri au potenţial turistic pentru turismul în masă, adică poate merge oricine. Încă vreo 4.000 au potenţial de speoturism, adică turism ghidat de un specialist. În momentul de faţă, numărul peşterilor amenajate, din păcate, în România nu atinge cota 10, adică zece peşteri. Cea mai modernă peşteră amenajată este Peştera Valea Cetăţii din Râşnov, urmată de Peştera Urşilor, Scărişoara, Peştera Ungurului, Vadu Crişului, Muierilor, Polovragi sau Podul Dâmbovicioarei, care sunt introduse în circuitul turistic", a spus Lascu.

Potrivit acestuia, în comparaţie, Ungaria are 800 de peşteri, din care 120 amenajate, în timp ce în România, din cele circa 13.000, mai puţin de zece sunt amenajate, acest lucru fiind îngrijorător.
În peşterile amenajate, în 2011, s-au înregistrat peste 500.000 de turişti, a afirmat Lascu, potrivit căruia amenajarea peşterilor ar putea aduce venituri importante din turism, chiar dacă taxa ar fi de numai un euro.

Pentru a citi si despre alte atractii turistice ale tarii noastre, accesti aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Strategia care ar aduce milioane de turişti în România