Nu te-ai hotarat unde pleci in vacanta? Locul salbatic din Romania, care ascunde partii de vis si gospodarii primitoare.

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Nu te-ai hotarat unde pleci in vacanta? Locul salbatic din Romania, care ascunde partii de vis si gospodarii primitoare.

De sarbatori, toata lumea se inghesuie pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov. Doar cei care au multe zile libere cauta cazare in Maramures ori in fascinanta Bucovina. Exista insa, in inima Romaniei, un loc salbatic care ascunde, printre dealuri si brazi, partii de vis si gospodarii primitoare in care se afuma toate bunatatile Craciunului. Statiunile din Harghita sunt mult mai ieftine decat cele consacrate.

Peisajele te duc cu gandul la o carte postala, dar sunt din Harghita. Locul, desi modernizat, are inca o liniste patriahala. In total sunt 13 statiuni cu partii de schi de care multi n-au auzit pana acum: Homorod Bai, Bucin, Ciumani, Bogdan, Madaras.

La Madaras, sezonul de iarna incepe cand altii culeg via. Costa doar 50 de lei o zi de schi. Oricum, localnicii te surprind cu ospitalitatea inca de pe partie. Cazarea costa intre 10 si 25 de euro pe noapte, fata de 60-80 de euro pe Valea Prahovei, de exemplu. Dar se poate chiar si mai ieftin de atat.

Intr-o vila care se inchiriaza cu 50 de euro ziua incap in total 16 persoane.

Nu ar strica sa stiti ca la poalele muntilor Harghita il puteti intalni pe Zoli - fost specialist in marketing, retras in mijlocul pustietatii ca sa se ocupe de caini si cai. A fost primul care a organizat curse cu sanii trase de caini si este dispus sa va plimbe si pe voi.

Craciunul in Harghita nu costa mai mult de 600 de lei de persoana, pentru patru zile de cazare si mancare. Merita suma pentru ca aici oamenii nu inteleg termenul de..."aglomeratie".

Pentru a citi si despre alte statiuni montane, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Nu te-ai hotarat unde pleci in vacanta? Locul salbatic din Romania, care ascunde partii de vis si gospodarii primitoare.