Mexicanii profită din plin de profeţiile mayaşilor pentru a Mexicanii profită din plin de profeţiile mayaşilor facand turism

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Mexicanii profită din plin de profeţiile mayaşilor pentru a Mexicanii profită din plin de profeţiile mayaşilor facand turism

Mexicanii vor să facă producă bani din isteria realizată în jurul presupunerii conform căreia calendarul mayaș ar anunța o Apocalipsă pentru 2012.

Maya 2012. Apocalipsă sau nu, dar planul mexicanilor implică aducerea unui număr mare de turiști, scrie businessweek.com.

Inscripțiile găsite pe două tablete mayase au fost interpretate de mai mulți specialiști și s-a spus că acestea ar anunța un cataclism pentru 2012.

Agenția Națională de Turism a Mexicului, care a anunțat că nu crede într-un eventual sfârșit al lumii, vrea să atragă peste 52 de milioane de turiști în zonele de sud-est ale Mexicului care au reprezentat odinioară centrul teritoriului mayaș. Întreagă țara atrage, de obicei, 22 de milioane de turiști anual.

Au fost programate pentru anul viitor peste 500 de evenimente mayase care vor avea loc pe întregul teritoriu al țării și care includ ceremonii oficiate de preoți mayași. În jungla de lângă Cancun vor fi îngropate mesaje și fotografii într-o capsulă a timpului.

În Chiapas, un oraș aflat la graniță cu Guatemala, va fi instalat un ceas care va contoriza timpul rămas până la data la care este anunțat cataclismul. Experții Institutului Național Mexican de Antropologie afirmă că gândirea mayaşă a fost interpretată greșit și că 2012 nu va aduce Apocalipsă.

Calendarul mayaș a început în 3.114 i.Ch și împarte timpul în perioade de câte 394 de ani, fiecare perioadă numindu-se Baktun. Al 13-lea Baktun se încheie în jurul datei de 21 decembrie 2012.

Conform unei tablete mayase vechi de 1.300 de ani, intitulată Bolon Yokte, un zeu mayaș, asociat cu războiul și creația, va coborâ pe Pământ la acea data.

Pentru a citi despre un alt tip de turism inedit, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Mexicanii profită din plin de profeţiile mayaşilor pentru a Mexicanii profită din plin de profeţiile mayaşilor facand turism