Turistii spanioli percep Romania ca pe o destinatie mai scumpa decat Franta sau Italia

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Turistii spanioli percep Romania ca pe o destinatie mai scumpa decat Franta sau Italia

Multi turisti spanioli evita Romania pentru ca o percep ca pe o destinatie scumpa, mai ales din cauza hotelurilor care practica tarife mai mari decat cele de categorii similare din Franta sau Italia, a declarat marti, la Barcelona, Bogdan Iosif, seful Biroului de Turism al Romaniei in Spania, citat de Mediafax.
"Romania este relativ scumpa pentru turistul mediu spaniol. Romania concureaza in fata acestuia cu Franta si Italia, destinatii mai ieftine. Pretul mare al vacantelor in Romania este dat de tarifele hotelurilor, care sunt in cel mai fericit caz la nivelul celor de categorii similare din Franta sau Italia, daca nu mai scumpe. Turistii spanioli calatoreau in Cuba si acolo, cu 100 de dolari, erai rege doua saptamani", a afirmat Bogdan Iosif.
El a adaugat ca spaniolii se asteapta ca Romania sa fie o destinatie ieftina, mai ales ca de multe ori parerea acestora despre tara nu este tocmai favorabila. "Am fost intrebat, de exemplu, daca in Romania avem benzinarii", a precizat Iosif.
Cu toate acestea, el a spus ca anul trecut au venit in Romania aproximativ 72.000 de turisti spanioli, cu 10% mai mult decat in anul precedent. Spaniolii sunt interesati de Transilvania, de bisericile din Bucovina si de circuite in Sibiu, Sighisoara si in Maramures. "Este vorba de turisti spanioli, fara sa luam in calcul romanii stabiliti in Spania care vin in vacante in Romania. Pentru acest an estimam o crestere de 5-6% a numarului spaniolilor care vin in vacanta in Romania, ca urmare a promovarii pe care o facem la nivel international", a mai spus seful Biroului de Turism al Romaniei din Spania.
Romania participa in perioada 29 noiembrie -1 decembrie la Targul de Turismul EIBTM, specializat in contractarea de servicii pentru organizarea de evenimente precum congrese, conferinte si incentive.
Standul Romaniei, a carui amenajare a costat 120.000 euro, are 70 metri patrati si reuneste 12 expozanti, un hotel si 11 agentii de turism.
EIBTM a reunit anul trecut participanti din 114 destinatii si a fost vizitat de 14.800 de persoane, iar pentru acest an se estimeaza ca numarul vizitatorilor va creste cu 8-10%.
Pentru a citi mai multe despre manastirile din Bucovina, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Turistii spanioli percep Romania ca pe o destinatie mai scumpa decat Franta sau Italia