Financial Times, despre Romania: "Turistii trebuie sa vina sa vada aceasta lume inainte de a disparea"

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Financial Times, despre Romania:

Tara noastra este din nou promovata de straini. Un jurnalist britanic publica astazi in Financial Times un articol in care se declara fascinat de Transilvania si de bogatiile zonei, dupa ce recent a facut o calatorie in aceasta regiune. Locuri pitoresti ca Valea Verde din judetul Mures, comuna Zabala din Covasna, Piata Sfatului din Brasov, sunt apreciate pentru potentialul lor turistic.

In acelasi timp insa, jurnalistul si prietenul care l-a insotit in calatorie, atrag atentia asupra unui aspect care pune in pericol biodiversitatea naturii din Romania: defrisarea masiva a padurilor, scrie Gandul.

In editorialul sau, "Lost in Transylvania", Clive Aslet povesteste ce a insemnat voiajul pe care l-a facut in "lumea care pare sa aiba mai mult in comun cu romanele lui Thomas Hardy decat cu Europa moderna".

Insotit de Paul Lister, fondatorul ''European Nature Trust'' (un ONG international care militeaza pentru conservarea spatiilor salbatice precum Muntii Carpati - n.r.), cunoscut si pentru faptul ca este producatorul documentarului "Wild Carpathia", tradus in 20 de limbi si vizionat in 119 tari ale lumii, Aslet a cutreierat Depresiunea Transilvaniei si versantele carpatice din centrul tarii.

Lister, fiul unuia dintre cofondatorii MFI, retailerul de mobilier britanic care a incetat comertul in 2008, considera ca aceasta zona este echivalentul european al Parcului National Yellowstone din Statele Unite ale Americii.

Pe teritoriul Transilvaniei, traiesc specii diferite de animale salbatice, care au disparut, cu mult timp in urma, din alte zone ale lumii, iar partea romana a  Muntilor Carpati este cea mai biodiversificata, aici existand mai multi ursi bruni decat oriunde altundeva in Europa.

Pentru a citi mai multe despre parcurile nationale din Muntii Carpati, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Financial Times, despre Romania: "Turistii trebuie sa vina sa vada aceasta lume inainte de a disparea"