Bulgaria vinde o insulă pe Dunăre. Criza economică a dus la scăderea cu 15% a preţului

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Bulgaria vinde o insulă pe Dunăre. Criza economică a dus la scăderea cu 15% a preţului

Criza economică a dus la scăderea cu 15% a preţului unei insule bulgăreşti pe Dunăre scoase la vânzare, dar şi a preţurilor insulelor greceşti, potrivit brokerilor imobiliari din Bulgaria.

Insula de pe Dunăre este situată la 50 de metri de ţărmul bulgăresc al Dunării, între oraşul Vidin şi satul Simeonovo, transmite Novinite.

Anumite loturi de teren de pe insulă, pretabilă pentru turism sau case de vacanţă, au fost deja vândute unor cetăţeni polonezi şi britanici, a declarat Polina Stoikova, director la agenţia imobiliară Bulgarian Properties.

Ea a precizat că terenurile au fost până acum cumpărate ca investiţii, în vederea vânzării după creşterea preţurilor.

În privinţa Greciei, escaladarea crizei datoriilor şi scăderea preţurilor imobiliare au reaprins în ultima lună interesul unor cumpărători bogaţi pentru insulele elene.

În Grecia a avut loc o scădere de numai 10%-15% a preţurilor, întrucât vânzătorii locali îşi permit să aştepte şi nu vor să ofere discount-uri dramatice, a explicat Stoikova.

Ea a arătat că achiziţia unei insule elene îl face pe cumpărător proprietarul unui teren pe aceasta, iar restul teritoriului rămâne în proprietatea statului.

Cumpărătorul poate însă să folosească întreg teritoriul insulei pentru petrecerea timpului liber, întrucât este extrem de improbabil ca statul să construiască pe aceasta.

Stoikova a precizat că la achiziţia unei insule trebuie să se ţină seama de mai multe condiţii, precum infrastructura, accesabilitatea teritoriului, dar şi înălţimea faţă de nivelul mării, având în vedere procesul de încălzire globală.

Pentru a citi mai multe despre vanzarea insulelor elene, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.mediafax.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Bulgaria vinde o insulă pe Dunăre. Criza economică a dus la scăderea cu 15% a preţului