Miscare soc: Carpatair inchide zborurile din Cluj, ca raspuns la "atacurile" aeroportului

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Miscare soc: Carpatair inchide zborurile din Cluj, ca raspuns la

Carpatair a decis sa inchida baza operationala de pe aeroportul Cluj-Napoca dupa 12 ani de activitate, renuntand astfel la zborurile din aceasta destinatie. Linia aeriana opera 5 frecvente saptamanale Cluj-Timisoara.
Compania a spus ca decizia vine ca “raspuns” la atacurile directorului aeroportului David Ciceo.   Astazi, o aeronava Carpatair nu a fost lasata sa decoleze de acesta de pe aeroportul din Cluj pe motiv ca ar pune in pericol viata pasagerilor.

Carpatair spune ca de fapt oficialii aeroportului "hartuiesc compania ca urmare a unei plangeri pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeana".

Operatorul aerian a acuzat in plangerea sa aeroportul ca subventioneaza, incepand cu 2007, pe unul din concurentii sai cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, masura respectiva prejudiciind grav mediul concurential, mai multe companii aeriene fiind nevoite sa-si sisteze cursele pe care le-au zburat in mod traditional de pe aeroportul Cluj.

Oficialii Carpatair spun ca vor solicita "despagubiri aeroportului pentru prejudiciile cauzate de declaratiile defaimatoare si insinuarile fata de politica de siguranta a companiei Carpatair. Se vor solicita despagubiri si pentru intarzierea nemotivata a zborului Cluj-Timisoara de azi 17 octombrie 2011".

“Urmare a conflictului grav la care s-a ajuns, Carpatair a decis ieri inchiderea zborurilor Cluj-Timisoara dupa o perioada de 12 ani. Totodata, acest lucru va duce si la inchiderea bazei operationale Carpatair de la Cluj ceea ce va avea ca efect desfiintarea  a circa 20 locuri de munca asigurate pe plan local”, mentioneaza compania.  

De asemenea, “Carpatair il va actiona in judecata pe directorul aeroportului David Ciceo in persoana pentru abuz de functie si implicare directa in favorizarea concurentei. Compania va sesiza deasemenea organele competente sa cerceteze prezenta actelor de coruptie in cazul contractelor pe care Carpatair le-a denuntat la Comisia Europeana in aceasta primavara”, spun oficialii liniei aeriene.

Pentru a citi o stire legata de o noua cursa introdusa de compania aeriana Blue Air, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Miscare soc: Carpatair inchide zborurile din Cluj, ca raspuns la "atacurile" aeroportului