Destinaţii de vacanţă de început de toamnă

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Destinaţii de vacanţă de început de toamnă

Dacă aţi ratat concediul de vară, puteti opta pentru câteva zile de relaxare în această perioadă, iar vremea ţine cu cei care iubesc drumeţiile. Vezi obiective turistice interesante, pentru care nu trebuie să zburaţi cu avionul mii de kilometri.

Dacă sunteţi pasionaţi de tradiţii, de relaxare şi de frumuseţi naturale nu ar trebui să ratati Valea Arieşului. Cel mai pitoresc obiectiv turistic din zonă este peştera Scărişoara, însă atracţiile locului sunt numeroase. Amintim rezervaţiile naturale Dealul cu Melci şi Detunata, Cascada Miresei, Mănăstirea Lupşa sau minele romane de la Roşia Montană. În această zonă, cazarea la o pensiune de trei stele costă în jur de 80-100 de lei pe noapte, pentru o cameră dublă.

Dacă sunteţi în căutarea aventurii, puteti face o excursie până la Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, situat în judeţul Caraş-Severin. Aici, obiectivele turistice principale sunt Cheile Nerei, Lacul Dracului, Lacul Ochiul Bei, dar şi numeroase peşteri şi cascade. În zonă se organizează de la plimbări cu ATV-ul sau cu caii până la căţărări pe stânci. Cazarea la pensiunile din zonă costă între 57 şi 102 de lei pe zi, în funcţie de câte mese doriţi să serviţi.

Maramureşul este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din România şi este o soluţie bună pentru o vacanţă de toamnă. Puteti face excursii montane, vizite la Cimitirul Vesel din Săpânţa sau la mănăstirile din Bârsana sau Ieud. O noapte de cazare la pensiunile dn Maramureş costă aproximativ 80 de lei.

Şi mănăstirile pot reprezenta o destinaţie de toamnă pentru cei care caută liniştea, dar şi pentru iubitorii de artă veche bisericească. Dacă nu aveţi cum să ajungeţi până în Bucovina, atunci puteţi da repede o fugă până la mănăstirea Horezu, din zona Olteniei, considerată de UNESCO cea mai reprezentivă construcţie în stil brâncovenesc. Cazarea în localităţile din jurul mănăstirilor din Bucovina porneşte de la 40 de lei pe noapte.

Dacă nu vreţi natură, ci mai degrabă o escapadă medievală puteţi merge în Sibiu, Mediaş şi Sighişoara. Dintre cele trei, Mediaşul este cel mai puţin cunoscut ca destinaţie turistică, deşi are multe de oferit. Unele din cele mai cunoscute obiective de aici sunt cele opt turnuri ale cetăţii medievale. De asemnea, dacă aveţi trecere prin Mediaş, ar trebui să vă opriţi să admiraţi şi Complexul Arhitectural Franciscan, precum şi casa Schuller, care este una din cele mai importante construcţii din Transilvania, fiind atestată în anul 1588. Fosta capitală culturală europeană din 2007, Sibiul, are ce oferi atât ca arhitectură, cât şi ca evenimente culturale.
Pentru a citi mai multe despre Manastirile din Bucovina, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Destinaţii de vacanţă de început de toamnă