Ce afaceri ruleaza "hotelurile emblema" ale Bucurestiului

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Ce afaceri ruleaza

Casa Capsa a reusit anul trecut sa isi mentina business-ul la un nivel stabil,  iar  Ambasador a reusit sa isi creasca profitul. DailyBusiness.ro va prezinta cum a evoluat business-ul a 5 dintre hotelurile emblema ale Bucurestiului.
Casa Capsa a devenit si hotel din 1886 si de atunci este unul dintre cele mai importante puncte de intalnire a personalitatilor romanesti si internationale care viziteaza orasul Bucuresti. Cafeneaua a fost insa cu adevarat un fenomen in perioada interbelica, atunci cand era locul de intalnire al scriitorilor si artistilor.

Hotelul, redeschis la inceputul anilor 2000, a inregistrat anul trecut afaceri de 5,1 milioane lei, in scadere usoara fata de 2009, insa a reusit sa isi diminueze pierderile pana la 1,7 milioane lei, fata de peste 2 milioane lei, potrivit Ministerului Finantelor.  

Ambasador este o alta cladire importanta a orasului Bucuresti. Construita la finalul anilor '30, unitatea hoteliera a realizat in 2010  afaceri de 5,8 milioane lei, in scadere fata de nivelul de 7,1 milioane lei din 2009, insa a reusit sa isi creasca profitul de la 1,1 milioane lei, pana la 1,5 milioane lei.  

InterContinental a implinit anul acesta 40 de ani. "InterContinentalul din Bucuresti s-a deschis intr-un moment politic favorabil, in care dictatorul Ceausescu incerca sa se delimiteze de politica sovietica", spune George Opris, fost Rooms Division Manager, 1971-1996.

"Cu ocazia deschiderii hotelului, in mai 1971 s-au inaugurat si cursele aeriene Pan Am catre Bucuresti. Chiar din ziua deschiderii oficiale, Pan Am a adus un avion plin de turisti americani, care s-au distrat toata noaptea. Hotelul a fost in acest fel plin inca din ziua deschiderii si pentru multa vreme dupa aceea. La inceput, o camera single costa 18 dolari, iar o camera dubla 23 dolari", povesteste Opris.

InterContinental Bucuresti a fost la vremea deschiderii, si inca 25 de ani dupa aceea, cea mai inalta cladire din Romania, iar pentru aproape 30 de ani, a fost singurul hotel de cinci stele din Romania, care opera la standarde internationale. Hotelul a realizat afaceri de 41 milioane lei in 2010 si o pierdere de 15,9 milioane lei. Afacerile au fost in crestere fata de 2009, cand business-ul s-a situat la 39,5 milioane lei, insa si pierderile au crescut de la 15 milioane la 15,9 milioane lei.

Pentru a citi mai multe despre Hotelul Casa Capsa, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Ce afaceri ruleaza "hotelurile emblema" ale Bucurestiului