Atenţie la capcanele companiilor aeriene atunci când vă rezervaţi bilete de vacanţă

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Multe persoane cad în capcanele întinse de companiile aeriene europene atunci când îşi rezervă din timp biletele pentru destinaţia de vacanţă. Sunt atrase de aşa zisele oferte, toate exprimate în moneda europeană, dar în ziua plăţii se trezesc că trebuie să scoată din buzunare mult mai mulţi bani.

Iată câteva sfaturi utile care vă pot feri de surprizele neplăcute.

În goana după clienţi, companiile aeriene anunţă super-oferte, chiar de un euro pentru bilete, numai că uită să mai precizeze şi costurile ascunse ale acestora detalii cum ar fi calculul biletului în funcţie de un curs leu-euro stabilit de companie.

De exemplu, una din companii practică un curs valutar intern, care face ca un euro să fie mai scump decât la casele de schimb valutar. Cursul este stabilit pe o anumită perioadă de timp, pentru a absorbi oscilaţiile de curs valutar. Dacă plătiţi în lei, veţi avea surpriza să daţi pe bilet mult mai mult decât v-aţi aşteptat. De regulă, acest gen de informaţie este afişată pe site-urile companiilor aeriene. Prin urmare, pentru a fi feriţi de această neplăcere, verificaţi portalul companiei sau plătiţi în valuta în care este exprimat preţul, dacă acest lucru este acceptat de operator.

Dacă vă rezervaţi biletul din timp la aceeaşi companie aeriana, veţi plăti şi taxa administrativă. Taxa diferă în funcţie de modalitatea de plată: 5 euro de pasager, cu cardul, de pe site şi 3 euro direct la ghişeu.

Alte companii aeriene practică preţuri aliniate la cursul oficial, în schimb percep taxe pentru rezervarea biletului. Acestea pot să ajungă la 25 de euro, pentru zborurile internaţionale şi 12 euro pentru zborurile naţionale.

Pentru a citi o alta stire legata de traficul aerian, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Atenţie la capcanele companiilor aeriene atunci când vă rezervaţi bilete de vacanţă