Casa Memoriala George Enescu din Liveni, gazda celebrarii a 130 de ani de la nasterea marelui muzician

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Casa Memoriala George Enescu din Liveni, gazda celebrarii a 130 de ani de la nasterea marelui muzician

Casa Memoriala George Enescu din localitatea Liveni, judetul Botosani va fi, duminica, gazda manifestarilor dedicate implinirii a 130 de ani de la nasterea marelui muzician roman (19 august). In cadrul manifestarilor este programat un spectacol de muzica si poezie intitulat „Omagiu lui Enescu”, anunta Agerpres.

Cvartetul „String” va interpreta, in curtea casei memoriale, arii din lucrarile lui George Enescu, dar si ale compozitorilor Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler si Bela Bartok, iar actorul Daniel Badale, de la Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti, va recita poezii de Mihai Eminescu, Nichita Stanescu, Ion Minulescu si George Bacovia.

Totodata, in incinta Casei Memoriale George Enescu va avea loc o expozitie de grafica semnata de artista Constanta Abalasei Donosa din Braila.

Imobil partial renovat

Pentru a pregati sarbătorile dedicate implinirii a 130 de ani de la nasterea lui Enescu, conducerea Muzeului Judetean de Istorie Botosani, in subordinea caruia functioneaza Casa Memoriala de la Liveni, a efectuat lucrari de reabilitare partiala a imobilului.

Astfel, cu fonduri proprii si din sponsorizari, au fost refacute cerdacul si paravanul casei natale a marelui muzician.

Compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor, George Enescu s-a nascut pe 19 august 1881 la Liveni si s-a stins din viata la Paris, pe 4 mai 1955, la varsta de 74 de ani. El este considerat cel mai important muzician roman si unul dintre cei mai proeminenti muzicieni de la sfarsitul secolului al XIX-lea si din prima jumatate a secolului al XX-lea.

Pentru a cauta cazare in Botosani, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Casa Memoriala George Enescu din Liveni, gazda celebrarii a 130 de ani de la nasterea marelui muzician