Trei alpinişti români vor urca pe vârful Aconcagua din Argentina

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

 

Trei alpinişti români vor urca pe vârful Aconcagua din Argentina

Trei alpinişti români se pregătesc să cucerească vârful Aconcagua din Argentina. Expediţia care va dura trei săptămâni este prima etapă din proiectul lor. Românii îşi doresc să ajungă în vârful celor mai înalţi şapte munţi de pe fiecare continent.

 

La sfârşitul lunii decembrie Marius, Radu şi Tudor vor porni în expediţia spre Aconcagua. Până atunci însă cei trei alpinişti se antrenează zilnic. "Cel mai bun antrenament pentru munte este totuşi mersul pe munte, montain bike, când putem şi cât putem de mult, alergări şi aparatele de la sală", a spus alpinistul Marius Ioana.

Radu a mai urcat pe Aconcagua în 2008, dar nu a ajuns în vârf din cauza unor degerături care au oprit expediţia. Totuşi, experienţa îi va fi de mare folos la reîntâlnirea cu muntele de 6.962 metri. "Am fost în extrasezon. Asta a fost prima greşeală şi a doua este că am subestimat vârful, am considerat că e mult mai uşor. Venisem din Peru unde au fost ascensiuni mult mai grele şi am considerat că după Peru nu mi se mai poate întâmpla nimic superior", a spus Radu.

Pentru a-şi împlini visul de a atinge vârful Aconcagua, alpiniştii au nevoie de bani pentru biletele de avion care costă în jur de 1.300 de euro de persoană, dar şi de un echipament special.

Pentru a citi si despre statiunile montane din Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Trei alpinişti români vor urca pe vârful Aconcagua din Argentina