Cati turisti straini aleg Romania si din ce tari provin

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Cati turisti straini aleg Romania si din ce tari provin

In primele luni ale acestui an, Romania nu a dus lipsa de turisti straini. Conform Institutului National de Statistica, din totalul turistilor cazati in structurile de primire turistica din tara, un sfert au venit din alte tari. Majoritatea vizitatorilor straini provin din tari europene. 

Conform unui comunicat al INS, sosirile turistilor romani au reprezentat in aprilie 2011 74,8%  din numărul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 25,2%, ponderi apropiate de cele din luna aprilie 2010. 

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in luna aprilie 2011 au insumat 979,7 de mii, in crestere cu 2,2% fata de cele din aprilie 2010. 77,5% au fost turisti romani, iar 22,5% au venit din strainatate. 

Turisti din Europa

Conform datelor INS, cei mai multi turisti straini provin din tari situate in Europa (94,3%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 61,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.  

Cele mai multe sosiri din UE s-au inregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (18,5%), Germania (9,4%), Italia (8,5%) si Austria (4,8%). 

Mai putini turisti romani peste hotare

Aceleasi date INS scot la iveala faptul ca plecarile turistilor romani in strainătate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in aprilie 2011 de 881,9 de mii, in scadere cu 4,5%, comparativ cu luna aprilie 2010.  

Cei mai multi romani care pleaca in strainatate aleg sa mearga cu masina sau cu autocarul, mijloacele de transport rutier reprezentand 71,6% din numarul total de plecari.

Pentru a cauta structuri de primire turistica pe litoral, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Cati turisti straini aleg Romania si din ce tari provin