Evenimentele din Egipt, Tunisia si Japonia au prabusit vanzarile din turism

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Evenimentele din Egipt, Tunisia si Japonia au prabusit vanzarile din turism

Cutremurul din Japonia au prabusit rezervarile turistice, dupa ce cu o zi inainte de seism, acestea aveau cresteri. Reduceri semnificative au intervenit si in Egipt si Tunisia, in urma manifestatiilor de protest.

Evenimentele din Japonia si-au extins efectele si aspura rezervarilor din Hawai, care au scazut cu 23% dupa eveniment, in contextul in care la inceputul lunii martie erau in crestere de aproape 70%, potrivit unui studiu efectuat de Pegasus Solutions, una dintre cele mai mari companii care ofera solutii tehnologice pentru industria turismului.

In Orientul Mijlociu si Africa, rezervarile si-au diminuat cresterea ca urmare a manifestatiilor violente din Tunisia, Egipt si Libia de la inceput de an. Astfel, rezervarile din zona si-au diminuat cresterea de la un plus de 40% inainte de manifestatiile violente, la doar 16,4% in februarie. Rezervarile turistice facute in februarie pentru vacante in august au scazut cu 85%, iar tarifele s-au diminuat cu aproape 40% in aceste regiuni.

In Noua Zeelanda, destinatie care a fost de asemenea lovita de un cutremur de magnitudine mare la inceput de an, rezervarile turistice au scazut cu 80% pe 22 februarie, ziua cutremurului. Timpul de sedere a crescut tot cu 80% ca urmare a faptului ca turistii au ramas blocati in aceasta destinatie.

Orientul Mijlociu si Africa de Nord

- Egipt este destinatia cu cel mai mare nivel de turisti straini din aceste regiuni. Revolta din ianuarie 2011 a scazut cu 100 de puncte procentuale cresterea rezervarilor pentru aceasta destinatie. Ca medie, rezervarile au crescut cu 30% in 2010, iar in februarie au scazut cu aproape 86%. Chiar daca situatia din Egypt s-a calmat, rezervarile pentru perioada verii inca nu si-au revenit .

Pentru a citi si despre destinatii pentru vacanta de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Evenimentele din Egipt, Tunisia si Japonia au prabusit vanzarile din turism