Noi investitii ale M.D.R.T pentru baile din Harghita

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (M.D.R.T) va investi in 2011 in baile traditionale din Harghita in localitati ca:

- Izvorul de apa minerala din Cetatuia, baile traditionale din Borsec, Toplita, Cristuru-Secuiesc, Danesti, Madaras, Pauleni-Ciuc, Leliceni, Baile Chirui, Meresti, Remetea si Suseni.

- Baile Nadas din Tusnad, baia traditionala Arcso din Corund, Baile Madicsa din Carta si baile sarate din Martinis.

Pentru dezvoltarea infrastructurii turistice vor mai primi urmatoarele localitati: Corbu, Lacu Rosu, Sacel si Borsec. De asemenea, se vor mai aloca bani pentru construirea unui centru balneoclimateric in comuna Remetea, iar la Sarmas se va construi o partie de ski, in timp ce pentru municipiul Toplita se vor da bani pentru valorificarea potentialului geotermic.

Sumele vor varia pentru fiecare localitate si vor fi determinate ulterior, in functie de contributia proprie a autoritatilor publice locale (intre 5-50%), urmand ca si consiliile locale la randul lor sa decida procentul pe care si-l asuma.

Alte locatii ce se afla pe lista de investitii ale M.D.R.T sunt baile din Sancraieni, Cozmeni, Siculeni, Ciumani, Lazarea ,Tomesti, Santimbru,Vrabia, dar si finalizarea centrului wellness din Praid.

Pentru a citi si despre alte saline, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult..

Sursa: www.stirituristice.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Noi investitii ale M.D.R.T pentru baile din Harghita