Sóbányák

Bizonyára legtöbben hallottak már egy vagy több romániai sóbányáról. Nagyon fontos tudni azt, hogy a turisztikai célú látogatások mellett, a sóbányák kitünő gyógyhatással is rendelkeznek, emiatt sokan látogatatják meg a sóbányákat gyógykezelések miatt. Hogyha asztmás vagy, vagy hogyha gyenge az imunrendszered, akkor egy gyógykezelés a sóbányában segìthet enyhiteni a tüneteket.

Ezen a részlegen, amelyet a Sóbányáknak szántunk, több információt szerezhetnek a romániai sóbányákról és abban az esetben ha gyógykezelés vagy turisztikai okokból szeretnék meglátogatni a sóbányákat, akkor itt szálláslehetőséget is találhatnak  a sóbányák környékén.

A Torda-i sóbáyna

A Torda-i sóbáyna

Az első írásos említés a tordai sókitermeléséről  1271-ből származik. A tordai sóbánya a város északkeleti részén helyezkedik el, 45 km²-en. A NaCl tartalom körülbelül 99%.

 
A Parajd-i sobánya

A Parajd-i sobánya

Parajd Hargita megye legnagyobb községe. A központjában van az az útkereszteződés, mely északi irányba vezet, a Bucin hágón keresztül Gyergyószentmiklósra, délkeleti irányban pedig, Korondon keresztül Székelyudvarhelyre.

 
A Marosújvár-i sóbánya

A Marosújvár-i sóbánya

258 m tengerszint feletti magasságban található a gyógyfürdő, mely nagy idegenforgalmi érdeklődésnek örvend a sós tavak miatt. Az üdülő több kezelési lehetőséget ajánl fel: napfénykezeléses és aeroterápiás szolárium, elektroterápiás berendezés, meleg fürdő, magas sótartalmú ásványvíz.

 
Az Ocnele Mari sóbánya

Az Ocnele Mari sóbánya

Az Ocnele Mari sóbánya 225m magasan van a tengerszint felett és 10.000 m²-en  terül el. Az aeroszol tisztítja a légutakat a fertőzésektől, felnőtteknél is, de leginkább a gyermekeknél hatásos.

 
A Slănic-Prahova-i sobánya

A Slănic-Prahova-i sobánya

A várost festői táj veszi körül, ideális hely egy nyaralás eltöltésére, mivel szállást, ellátást és szórakozást biztosít. A gyógyfürdő 400m magasan van, tölgyfaerdős dombok és gyümölcsösök veszik körül.

 
A Târgu Ocna-i sobánya

A Târgu Ocna-i sobánya

Moldova szívében található, a Trotus völgyében, a Bakó megyei Târgu Ocna város szélén. A bánya, ami 240 m méter mélyen található, megfelelő körülményeket biztosít a kikapcsolódáshoz, a mozgáshoz és a légzési betegségek kezeléséhez.

 
A Szeben-i sobánya

A Szeben-i sobánya

Ocna Sibiului Nagyszebentől 15 km-re északra, a Visa völgyében található. Itt 1845-ben építették az első gyógyfürdőt és azóta a heliotermikus tavak miatt híres, melyek a régi, beomlott sóbányák helyén alakultak ki.

 
Kacsika sóbánya

Kacsika sóbánya

A Kácsika sóbánya 1791-ben nyílt meg és egyedülálló abban, hogy a 8200 galériát kézzel ásták. A falépcsők elvezetnek az impozáns, "Megfeszített Krisztus" sószoborhoz, a római-katolikus Szent Borbála kápolnához, amely 21 m mélyen van, az ortodox kápolnához és a "Sala Ing. Agripa Popescu" nevű táncteremhez.

 

Rezervare

Aktuális oldal: Sóbányák