Rezervaţii naturale

Nincs kep

Balteni erdészeti és botanikus rezervátum

Balteni erdészeti és botanikus rezervátum a Barlad folyó völgyében található, 10 km-re Vaslui-tól. Az a föld ahol a Balteni erdő található, az sok mikro-mélyedésekkel van és ideiglenesen elárasztott. Az erdő eredeti területe mintegy 300 hektár volt, a masszív erdőirtások után, jelenleg csak 18,8 hektár.

 

 

 

 
Nincs kep

Ampoitei Kulcsok természetvédelmi rezervátum

Ampoitei Kulcsok természetvédelmi rezervátum az Ampoita folyó mentén található. A rezervátum területe 41 ha, a mészkő miatt, egyenetlen térszinnel rendelkezik, nagyrészt erdős. Ampoitei kulcsok hossza körülbelül 500 m, a mélysége 250-300 m. A 850 m magasság felett, amely jelzi a lejtők tetejét, lekerekített, lapított élekkel rendelkezik, de a kulcsok falai sziklás élekel rendelkezik, mint például a Caprei Sarok és a Buhii Kő. A lejtő jobb oldalám barlangok találhatók, amelyek közül a legfontosabb a Liliecilor Barlang, amelynek hossza 311 m, Hanja csúcs alatt található.

 

 


 
Nincs kep

Intregalde kulcsok természetvédelmi rezervátum

Intregalde kulcsok természetvédelmi rezervátum hossza 800m és két nagy meszes csúcsal rendelkezik, a Plaiul (1174m) északon és a Plesa Caprei (1139m) délen. Mindkettő maradványai egy ősi fennsíknek, amelyekben a Galzii folyó ásta ezeket a hatlamas kulcsokat. A rezervátum, egy kulcsok rendeszer része, amelyek a Trascaului hegyek nyugati részén található. A domborzat lenyűgöző, a sok falak, tornyok miatt.

 
Nincs kep

Kolostori szorosok természetvédelmi rezervátum

Kolostori szorosok, a Kolostori Völgyben található. A szorosok, a Plesa Rametului-Piatra Cetii csúcs eróziólja miatt alakultak. Ezek, egy szorosok és kulcsok rendszer része, amelyet faragott a Ramet vize ásott. A szorosok hossza relatívan kicsi, de a falak magassága eléri az 180 m is, ideális a hegymászásnak.

 

 


 
Nincs kep

Ramet kulcsok természetvédelmi rezervátum

Ramet kulcsok természetvédelmi rezervátum a Trascaului hegyek közép-keleti részén található, a Geoagiului völgy mentén, a maximális magasság 1189 m, a minimális 530 m. A rezervátum a keleti és nyugati részén határolva van a glacistól, amely körül veszi a meredek lejtőket a hatalmas mészkő Uzmezeu hegyek északi részét, Fundoi hegyek déli részét, majd meredeken lefelé a Geoagiu völgy fele. Az északi határát az erdőszél alakítja, amely elválasztja a meredek mészkős hegyeket az erdőtöl közel a 1135 m szinthez és folytatódik kelet és nyugat felé. A déli határát egy kis mészkő fennsík, 1158 m és 1166 m közötti magaságban, alakítja. A kulcsok bejáratánál kb 1 km-en csak patak víz van és csak a száraz évszakban lehetséges bemenni.

 

 

 


 
Nincs kep

Tordai hasadék természetvédelmi rezervátum

A Tordai hasadék, Tordától 6 km-re található, Hesdát völgy menténA kulcsok hossza 2900 m és a falak magassága, legfeljebb, 300 m, amelyek egy 125 hektáros területen helyeszkedik el. Egy nagyobb beszakadt barlangrendszerből jött létre. Ezt beszakadt völgyet mosta a benne folyó Hesdát-patak ki sok-sok ezer éven keresztül, míg elnyerte mai formáját. A tájat a meredek és magas sziklák, éles gerincek, kő tornyok, kövek, stb. uralják. A rezervátum területén mintegy 60 barlangok találhatók, amelyek közül a legismertebb a "Cetăţeaua Mare" barlang, amely a Hăşdate völgy jobb oldalon található.

 

 


 
Nincs kep

Dormánfalva természetvédelmi rezervátum

Dormánfalva természetvédelmi rezervátum, 600-700 méter magasságban található,  terület 3 hektáros, Bákó megye nyugati részén található, Comăneşti-Dărmăneşti depresszióban, a Keleti-Kárpátok középső csoportjából.

 

 

 

 
Nincs kep

A Saca hegyi, Nárcisz rét botanikus rezervátum

A botanikus rezervátum, a Saca hegy keleti lejtőjén található, Rodna kristályos hegységből. A rezervátum, a Rodna Veche falu területén található, Beszterce megyében, Vinului völgy falu közelében. A rezervátum, két ösvényen érhető, a Vinului völgyből indulva a Saca Hegy felé. Az első ösvény nyugat felé visz, a Popii hegy felé , a második, a Secii Völgy mentén, majd fel felé a Popii hegy déli lejtőnjén, így elérheti a Saca csúcsot , ahol a 1600 m-es nárcisz rét található. Ez a botanikus rezervácio a legmagasabban fekvő az országban.

 

 

 
Nincs kep

Dumbrava Vadului természetvédelmi rezervátum

Dumbrava Vadului természetvédelmi rezervátum, Vad faluban található, ez egy tölgy erdő, amelynek területe 400 ha. A jelenlegi réten számosak nárcisz látható, de olyan növények is amelyek a mocsaras földet kedvelik, ez az egyetlen ilyen természetvédelmi rezervátum Európában. A nárciszok, több mint 300 hektáron tejeszkednek el, és eggyes helyeken több mint 150 szál négyzetméterenként van.

 

 


 
Nincs kep

Grindul Lupilor természetvédelmi rezervátum

Grindul Lupilor, egy természetvédelmi rezervátum, a Duna-delta Bioszféra Rezervátum része, korlátolt az észak-nyugati részén a Zmeica tól, a keleti, déli és délnyugati részén a Sinoe tótól, nyugatra Canalul 2 tótól, északra a Goloviţa tótól. A vízi környezet uralkodik a rezervátumba. A földi környezetet a száraz területek képviselik, amelyek segitették a növény és állatvilág fejlődéséthasonló stílusban a Kelet-Európai sztyeppekkel. A vízi és a szárazföldi terület között, közbevet a mocsaras területet, amely magában foglal egy növény- és állatvilágot alternatív alkalmazkodással (víz, talaj).


 

Rezervare

Aktuális oldal: Rezervátumok Rezervaţii naturale