Elektonikus memóriachippel felszerelt kártyával utazhatnak a nyugdíjasok

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

A nyugdíjasok és a háborús veteránok év végéig memóriachippel felszerelt utazási kártyákat kapnak a megyén belüli és megyeközi utazásokra, a szállítási vállalatoknak fel kell szerelniük a járműveket kártyaolvasó szerkezetekkel.

A kártyaolvasók on-line adatközvetítést is lehetővé teszik. A kártyák névre szólóak, és szerepel rajtuk a tulajdonos személyi száma.

„A kártyák egy évig érvényesek, és a memórián tárolják azt, hogy hány útra jogosult a kártyatulajdonos, az utazások számát és ezek ellenértékét. A kártyák érvényességét évente fel kell újítani”, áll a szállításügyi minisztérium által kidolgozott határozat-tervezetben.

Kártyára jogosultak a nyugdíjasok, a háborús veteránok és a háborús veteránok özvegyei, akik évente hat utazásra jogosultak féláron.

A kártyákat felszálláskor és leszálláskor egyaránt fel kell mutatni, a sofőrök kötelessége ellenőrizni, hogy valóban a jogosult használja-e a kártyát. 500 lejtől 1 000 lejig terjedő bírságot rónak ki, amennyiben a kártyát nem a jogosult személy használja.

December elején Anca Boagiu szállításügyi miniszter közölte, hogy az általa vezetett intézmény olyan tervezeten dolgozik, amelynek révén a kedvezményes utazásra jogosult kategóriák esetében a jegyeket személyesen számolják el, nem pedig a szállítási vállalatokon keresztül, ahogyan az jelenleg történik.

Másfelől a szállításügyi tárca decemberben mintegy 160 millió lejjel tartozott a személyszállítással foglalkozó cégeknek, ez a kedvezményes utazásra jogosultaknak nyújtott állami támogatás ellenértéke.

Tovább

Forrás

Rezervare

Aktuális oldal: Újdonságok és hírek Elektonikus memóriachippel felszerelt kártyával utazhatnak a nyugdíjasok