Hegyvidék

A hegyvidék mindig is egy egyedülálló vonzóerővel rendelkezett és rendelkezik azok számára, akik a csendet, túrázásokat vagy a téli sportokat kedvelik. Tehát lehetőség van a sétálásra, hegymászásra és a síelésre a téli időszakban. A Kárpátok egy nyugtató hatásuak, ahol egyedülálló tapasztalatokat lehet szerezni. Nyáron szív szerint fel lehet fedezni a hegyeket, mivel számos camping létezik és a turisztikai útvonalak legnagyobb része jól megvannak jelölve. Téli időszakban a fő atrakciót a téli sportok képezik, egyes sípályák közel 4500 m hosszúak, és ezeket pedig a nehézségi szintek szerint osztályozzák, a nehéztől egészen a könnyűig.

A Hegyvidék részlegen részletes információkat találnak a romániai hegyvidékekről és ajánlatokat szálláslehetőségekről, tehát egy listát a turisztikai egységekről minden egyes hegyvidékről. Lehetőség van az online foglalásra is, hogy ha időben meg szeretnék tervezni a hegyvidéki kirándulást.

Predeal

Predeal

Az üdülő egyaránt ajánlott azok számára akik egy kellemes környezetben szeretnének vakációzni és a téli sport kedvelőknek, mint például sízés. Snowboardozás vagy egyszerűen azoknak akik szánkózni szeretnének.

 
Azuga

Azuga

Az üdülő Prahova megyétől északra helyezkedik el, a Prahova folyó és az Azuga patak találkozásánál.Az üdülő arról is hìres, hogy országunk legforgalmasabb Kárpát völgyben helyezkedik el – a Prahova völgyben – valamint a DN 1\ E60 dupla vasútvonalon, amely Bukarestet köti össze Brassóval.

 
Sinaia

Sinaia

Sinaia üdülő a Prahova völgy felső részén található, a Vârful cu Dor, Furnica és a  Piatra Arsă hegyek lábainál található. A festő tájban elterülő város üdülő- és gyógyfürdőtelepülés, ugynakkor Románia egyik legszebb hegyvidéke is.

 
Bușteni

Bușteni

Az üdülő elterjedt a turisták körében, mivel sìzési lehetőségeket biztosìt, valamint hegyi túrázásokat, és lehetőséget nyújt a szabadidő eltöltésére egy kellemes környezetben, gyönyörű kilátásokkal.

 
Brassói Pojána

Brassói Pojána

A település első ìrásos emlìtése 1427-ből származik, a juhtenyésztési szokások kapcsán. A sìzők már 1895-ben felmászta a Postavarura, az első sìzőverseny pedig 1906-ban volt.

 
Păltiniș

Păltiniș

Az üdülő 1440 m magasban található, a Candrel hegységben, Szeben megyében. Az országban ez a legmagasabban fekvő üdülő. Jellegzete hegyvidéki éghajlata van, 4 fok az évi átlaghőmérsékle, a hó évente több mint 125 napig is megmarad.

 
Vatra Dornei

Vatra Dornei

A “Bukovina Gyöngyének” is nevezett üdülő a Dornelor medencében található, 802 m magasban, a Bistritei Aurii és a Dorna találkozásánál. Ezt a vidéket ásványvìzforrások csipkézik, amelyeket Poiana Negri-n, sarul Dornei-on és Floreni-on dolgozzák fel iparilag.

 
Mogoșa

Mogoșa

Az üdülő a Gutai hegységben található, Baia Sprie város közelében, amelyet egész éven át látogatják a turisták. A téli időszakban a fő arakció a sìpály. A 3,8 km hosszú és 600 m szintkülönbségű sìpálya felvonóval ven feszerelve, amelynek óránkénti kapacitása 600 turista.

 
Semenic

Semenic

A Semenic turisztikai üdülő az ugyanazt a nevet viselő hegységben található, a hegy a Nyugati Kárpátok déli csoprtjának része. Legmagasabb csúcsa a Piatra Groznei, amely 1447 m magas, amelyet 1445 m-el követ a Semenic. Az üdülő a két hegycsúcs között található, 1400 m magasban.

 

Rezervare

Aktuális oldal: Hegyvidék