Venus

Venus

 

A Venus üdülőhely Saturn és Cap Aurora között található, 41 km-re Constanta-tól és 3 km-re Mangalia-tól, amelyhez közigazgatási szempontból tartozik. Vénusz szépségistennő nevét viseli, az üdülő a hotelek különleges építési stílusáról hires és az ezeket körülvevő zöldövezetekről. A Razelm tó számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

Gyógyfürdőként működik, és lehetőség van a tenger által nyújtott kezelési lehetsőgre: tengervízzel, iszappal, kénes ásványvízzel.

Venus egy viszonylag új üdülő (1972), elegáns és befogadó, a nyári időszakban nem túl zsúfolt, ezáltal egy csendes és nyugtató tartozkódást biztosítva a turistáknak. Érdekességként, Venuson a hotelek általában öt emeletesek és női nevet viselnek.

Tengerpart: Az üdülő egy természetes és nagy (kb. 1,2 km-es hosszúságú, Venus és Saturn üdülők között terül el és 2m széles), sima homokkal.

Tevékenységek, látványosságok: Itt is számos lehetőség van a szabadidő eltöltésére akár csak a többi üdülőn: yachting, wind-surfing, kajakozás, tenisz, minigolfozás. A lóversenykedvelőknek pedig ott van közvetlen Mangalia mellett a lóversenypálya.  Itt lehet lóvaglási leckéket venni, vagy lehet hosszbbakat lóháton sétálni. Júliustól szeptemberig szreveznek lovasversenyeket, amelyen az ország különböző részeiről származó magántulajdonosok vesznek részt.  Akárcsak a román tengerpart többi üdülőtelepülése, Venusnak is része van a tengeri szellőkben, a napsütésben és a tengerpartok homokjából. Mindez érdekessé és vonzóvá teszi Venust a turisták számára.

Venuson létezik egy szabadtéri mozi, több foci- és teniszpálya, valamint játszóterek gyerekeknek.

A Razelm tavon pedig lehet csónakázni és halászni.

Kezelés: Az üdülő déli részén található egy filagória, amelyet azoknak szántak, akik iszapos pakolásos és kénes vízes kezelést folytatnak.

Az üdülő egyaránt szórakozóhely és kezelési hely. Itt reumatikus, másodlagos vérszegénységet, csontritkulást, angolkort, bőrbetegségeket, endokrin betegségeket és tüneteket, nőgyógyászati betegségeket kezelnek.

A Mezotermale Palace kezelési központja úgy van berendezve, mint egy szolárium két medencével, mindekttő 600 m2 –en terül el (ezek pedig tartalmazzák a gyerekmedencéket is), két férfi-női nusdita strandot, mindkettő 1900 m2 masszázsszalon, fitness terem, gyógyvízes és iszapos kádakat, hidroterápiás kádakat, elektroterápiához szükséges felszereléseket.

 

Fotógaléria

Venus / 1Venus / 2Venus / 3Venus / 4

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja Venus