Vânzătorii de croaziere sunt siguri că vor intra în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Vânzătorii de croaziere sunt siguri că vor intra în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români

Anual, câteva mii de români aleg o vacanţă pe un vas de croazieră, iar preţurile pornesc de la câteva sute de euro, dar pot ajunge şi la 45.000 de euro, cât aucostat cele mai scumpe croaziere vândute de o agenţie locală. Deşi în ţara lor mamă, Statele Unite, croazierele sunt foarte populare, în România firmele specializate spun că vânzările se situează încă la 10% din potenţial.

Nicolae Demetriade, preşedintele World Travel - care reprezintă în România companiile de croazieră Royal Carribean, Celebrity Cruises şi Azamara, şi compania aeriană Emirates Airlines -, spune că în acest sezon de iarnă circa 600 de români si-au petrecut vacanta pe vasele Royal Carribean şi Celebrity Cruises.

Cei mai mulţi români însă pleacă în perioada de vară, respectiv mai-septembrie, pentru că transportul până la portul de îmbarcare/debarcare din Europa este mai accesibil, ajungând până la 250 de euro per pasager. În total, în 2010, World Travel a vândut circa 1.800 de pachete de croaziere, spune cel care a vândut în 2007 agenţia de turism Happy Tour către fondul spaniol de investiţii Ged pentru circa 10 milioane de euro.

Preţul mediu al unei croaziere variază între 100 şi 150 de euro pe zi pentru o cabină de două persoane, suma incluzând cazarea în cabine de 4-5 stele, mese servite pe tot parcursul zilei - atât în regim à la carte, cât şi bufet -, precum şi alte facilităţi, precum acces în baruri, restarante, discoteci, săli de spectacol, patinoar, cazinou, săli de fitness, piscine sau terenuri de tenis, volei şi baschet, potrivit lui Demetriade, care mai adaugă că durata medie este de şapte zile. Destinaţiile croazierelor de iarnă sunt cele din zonele calde, precum America de Sud, Insulele Caraibe, Singapore - Thailanda - Hong Kong şi Vietnam.

Pentru a citi despre Delta Dunarii, unul din principalele puncte de plecare in croaziere din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.zf.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Vânzătorii de croaziere sunt siguri că vor intra în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români