Bucurestiul, locul 3 intre cele mai ieftine orase din Europa pentru turisti

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Bucurestiul, locul 3 intre cele mai ieftine orase din Europa pentru turisti

Un turist strain poate vizita Bucurestiul cu echivalentul a 28,3 dolari pe zi, singurele orase europene mai ieftine fiind Sofia (Bulgaria) si Cracovia (Polonia), potrivit unui studiu efectuat de Price of Travel privind bugetul estimat pentru a calatori in principalele orase din Europa.

Potrivit calculelor efectuate de portalul de turism, un vizitator poate sta in Bucuresti la un hostel "ieftin si bun" pentru 31,87 lei pe noapte. Transportul zilnic costa circa 2,6 lei, mesele 39,6 lei, bautura/distractia 7,5 lei, iar atractiile turistice costa 9 lei. Astfel, turistii strain poate petrece o zi in Bucuresti pentru 90,57 lei, adica 28,3 dolari.

"Bucurestiul nu este cu siguranta cel mai fermecator oras al Romaniei si nu pare sa se grabeasca sa atraga vizitatori din Vest. Din fericire, cei care fac efortul sa vina aici vor fi rasplatiti macar cu preturi scazute peste tot, ceea ce compenseaza intr-o oarecare masura pentru toate celelalte frustrari ale unei vizite in Bucuresti. Si cladirea aia uriasa a parlamentului merita vazuta", comenteaza autorii raportului.

Cel mai prietenos oras european din punct de vedere al bugetului care trebuie alocat de turisti este Sofia, capitala Bulgariei, cu un cost de 20,75 dolari pe zi. La polul opus troneaza Zurich (Elvetia), unde o zi costa un turist cel putin echivalentul a 111,5 dolari.Sumele sunt estimate pe baza celor mai ieftine produse si servicii disponibile in fiecare oras analizat.

Pe pozitia a doua in topul celor mai ieftine orase europene pentru turisti este Cracovia (26,55 dolari pe zi), iar ocupantul pozitiei a treia, Bucuresti, este urmat de Budapesta (Ungaria – 33,1 dolari pe zi) si Istanbul (Turcia – 35,77 dolari pe zi).

Topul celor mai scumpe 5 orase europene este deschis de Zurich si completat de Oslo (Norvegia – 102 dolari pe zi), Stockholm (Suedia – 93 dolari pe zi), Venetia (Italia – 91 dolari pe zi) si Copenhaga (Danemarca – 84 dolari pe zi).

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.bloombiz.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Bucurestiul, locul 3 intre cele mai ieftine orase din Europa pentru turisti