Piata de turism in 2010: Scandal cu brandul de tara, sute de hoteluri la vanzare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Piata de turism in 2010: Scandal cu brandul de tara, sute de hoteluri la vanzare

Lansarea controversata a brandului de tara al Romaniei, gravele probleme financiare ale celui mai mare low-cost din Romania, Blue Air, si un numar record de unitati de cazare scoase la vanzare, sunt doar cateva dintre evenimentele care au marcat piata de turism locala in 2010. DailyBusiness.ro va prezinta o retrospectiva a anului in acest domeniu.

Primul brand de tara al Romaniei

Punand accent pe natura si autenticitatea obiceiurilor, brandul de tara al Romaniei a avut parte de o lansare controversata, in piata aparand informatii potrivit carora logo-ul ar fi fost copiat. Compania care s-a ocupat de crearea lui a negat acuzatiile, incercand sa-i demonstreze originalitatea.

Ideea crearii unui brand turistic din fonduri europene a fost facuta publica de Elena Udrea, ministrul Turisumului, inca de la inceputul lui 2009. In total, ministerul are un buget de 75 milioane de euro pentru crearea brandului si promovarea turistica a Romaniei, din fonduri europene.

Atentia oferita promovarii turismului a fost unul din principalele puncte de interes ale ministerului in 2010.

Si linia aeriana nationala a Romaniei a demarat in 2010 prima campanie de promovare din istorie. Tarom a alocat pentru aceasta campanie circa 0,3% din cifra de afaceri. In 2009, operatorul a inregistrat venituri de 191 milioane euro, ceea ce ar situa valoarea campaniei de imagine la aproximativ 570.000 euro.

Sute de hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Lipsa cererii de servicii turistice a dus si la un numar record de pensiuni si hoteluri scoase la vanzare, pentru ca proprietarii nu mai gasesc rentabil un astfel de business.

Numarul unitatilor scoase la vanzare este de ordinul sutelor, insa piata, redusa de criza, a indepartat si potentialii cumparatori, asa ca unele unitati sunt la vanzare si de 2 ani.

Pentru a citi despre atractiile turistice ale Romaniei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Piata de turism in 2010: Scandal cu brandul de tara, sute de hoteluri la vanzare