ANAT: tarifele din turism vor stagna in 2011

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) estimeaza ca anul viitor tarifele din turism vor stagna si chiar vor scadea cu circa 10% in sezonul intermediar (15 iunie - 15 iulie si 15 august -1 septembrie), potrivit unui comunicat emis marti de patronat.

Ca si caracteristici ale acestui an, ANAT a constatat ca media sejurului a scazut de la sase-sapte nopti, asa cum era in anii trecuti, la cinci nopti.

Totodata, potrivit asociatiei, au existat si rezervari facute pe ultima suta de metri, care au speculat anumite reduceri conjuncturale.

O alta problema constatata a fost reprezentata de accesul la unele statiuni de pe litoral atat pe sosea, cat si pe calea ferata, in continuare ingreunat din cauza problemelor de infrastructura ce nu s-au solutionat.

"Anul 2010, fata de 2009, a inregistrat, in pofida crizei, o usoara crestere a numarului de turisti straini sositi in statiuni din Romania prin touroperatorii specializati pe incoming. Chiar daca numarul total al turistilor din statiuni de pe Litoral a inregistrat o usoara scadere, inregistram o crestere de 30% a turistilor straini care si-au petrecut vacanta pe Litoral prin intermediul agentiilor de turism.

Unul dintre motivele principale al cresterii este introducerea pe litoral a unei curse a companiei Air Berlin", se arata in comunicatul ANAT.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in primele zece luni ale anului au sosit in Romania 1,24 milioane turisti straini, cu 1,9% mai mult in comparatie cu 2009, dar gradul innoptarilor a scazut.

Pentru a cata informatii despre statiunile de pe litoral, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult....

Sursa: www.bloombiz.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri ANAT: tarifele din turism vor stagna in 2011