Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat o crestere de 6,6 %, la 10 luni in ceea ce priveste traficul aerian

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat o crestere de 6,6 %, la 10 luni in ceea ce priveste traficul aerian

Aeroportul Henri Coanda a avut in primele zece luni 4,195 milioane pasageri, in crestere cu 10,3%, iar cel din Baneasa a inregistrat 1,809 milioane pasageri, cu 6,6% peste acelasi interval din 2009, traficul total depasind astfel sase milioane de pasageri, conform companiei Aeroporturi Bucuresti.

In intervalul ianuarie-octombrie au fost consemnate 90.873 miscari aeronave comerciale (aterizari si decolari), se precizeaza intr-un comunicat remis de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Numarul de aterizari si decolari efectuate de aeronavele comerciale pe cele doua piste ale Aeroportul International Henri Coanda (AIHCB) a crescut cu aproximativ 6,5% in perioada analizata, la 65.267.

Totodata, in primele zece luni ale anului 64% din numarul total de pasageri care s-au imbarcat pe acest aeroport au avut ca destinatii statele membre Schengen.

In cazul Aeroportului International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu (AIBB-AV), numarul de miscari aeronave comerciale s-a mentinut in perioada de referinta la aproximativ la acelasi nivel, respectiv 22.266 aterizari si decolari.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi bucurestene. CNAB, care si-a inceput activitatea in februarie 2010, asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi si coordoneaza proiectele de dezvoltare si modernizare ale acestora.

Pentru a cauta mai multe unitati de cazare din orasul Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat o crestere de 6,6 %, la 10 luni in ceea ce priveste traficul aerian