România și Republica Moldova se aliază pentru dezvoltarea turismului reciproc

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

România și Republica Moldova se aliază pentru dezvoltarea turismului reciproc

 

România și Republica Moldova vor avea un plan de acțiune comun privind dezvoltarea turismului reciproc. Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) și proaspăt înființata Federație de Promovare a Turismului din Republica Moldova vor semna o Alianță strategică, pentru promovarea prioritară a României și a Moldovei, ca destinații de vacanță pe piața celeilalte țări, se arată într-un comunicat al FAPT.

Strategia comună agreată la Chișinău, între președinții celor două Federații, cuprinde campanii de promovare ce vor fi inițiate pentru promovarea României în Moldova și a Moldovei în România, între care o Caravană (Road show) de promovare, 10 conferințe comune de prezentare în principalele orașe din fiecare țară, în care agenții de turism moldoveni vor prezenta Moldova către agențiile și presa românească și similar, infotrip-uri comune de cunoaștere a destinațiilor turistice principale, evenimente comune de promovare, o strategie comună de prezentare la Târgurile internaționale principale de turism, vânzarea programelor speciale de vacanță prin agențiile de turism din Moldova și România etc.

La Adunarea Generală au mai participat reprezentanți ai agențiilor de turism și companiilor transportatoare din Moldova, dar și reprezentanți ai asociațiilor locale cu profil turistic.

Corina Martin, Președintele FAPT, a precizat că “Niciuna dintre cele două țări nu a făcut eforturi suficiente pentru a se promova pe piața celeilalte. Din păcate, moldovenii nu cunosc Delta Dunării, Litoralul Românesc, Transfăgărășanul sau Gorjul, la fel cum românii nu iau în considerare Moldova ca destinație de vacanță, întrucât nici unii și nici ceilalți nu cunosc aceste destinații.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri România și Republica Moldova se aliază pentru dezvoltarea turismului reciproc