Turistii rusi in Europa, mai putini cu o treime pe fondul crizei ucrainene

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Un bilant care ne da de gandit! Peste 200.000 de romani isi petrec vacantele in Bulgaria: ce sanse are litoralul romanesc sa ia fata concurentei “all inclusive” de la sud?

 

Litoralul romanesc sufera, iar statisticile ultimilor ani arata o schimbare a modului in care este perceput acesta de catre turisti, devenind tot mai mult o distractie de weekend si nu una in care sa iti petreci un sejur de mai multe zile, multi turisti optand in acest sens pentru a-si petrece concediul in Turcia, Grecia, dar si la vecinii bulgari.

Potrivit datelor oficiale, furnizate wall-street.ro de catre ANAT, anual, peste 200.000 de turisti isi petrec vacanta de vara pe litoralul bulgaresc, in statiuni precum Albena, Nisipirile de aur sau Sunny Beach, fiind doar cateva dintre cele mai apreciate statiuni de pe litoralul vecin, mai ales de familiile care au copii, segment care in ultimii ani a scazut foarte mult in statiunile romanesti de la malul marii.

Exista totusi o explicatie pentru acest “exod” al romanilor si nu doar in Bulgaria, ci in aproape toate tarile cu deschidere la mare din regiune, iar acest lucru tine in cea mai mare parte de lipsa de interes venita pe de-o parte din partea autoritatilor, pe de alta parte din lipsa investitorilor straini care sa aloce fonduri pentru dezvoltarea anumitor zone pe litoral, dar diferenta vine si dintr-o chestiune strict materiala, ceea ce favorizeaza optiunile de la sud de noi, dupa cum subliniaza mai multi specialisti chestionati de wall-street.ro .

Contactata de catre wall-street.ro Lucia Morariu (foto stanga), directorul general al agentiei de turism Eximtur, sustine ca in aceasta discutie intra patru factori pentru care Romania are de pierdut in ceea ce priveste turismul pe litoral in fata concurentilor bulgari.

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Turistii rusi in Europa, mai putini cu o treime pe fondul crizei ucrainene