Turistii rusi in Europa, mai putini cu o treime pe fondul crizei ucrainene

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Turistii rusi in Europa, mai putini cu o treime pe fondul crizei ucrainene

 

Turistii rusi au evitat Europa vara aceasta, numarul lor fiind cu o treime mai mic fata de anul trecut, din cauza crizei ucrainene si a repercusiunilor acesteia asupra economiei Rusiei, a precizat miercuri premierul Dmitri Medvedev, citat de AFP.

Scaderea a atins 30%, ca efect al inrautatirii relatiilor noastre internationale", a afirmat Medvedev la o reuniune consacrata turismului, adaugand ca este o veste proasta pentru ca cetatenii rusi suporta acest pret, dar si tarile care primesc acesti turisti.

Potrivit sefului guvernului de la Moscova, rusii au calatorit mai putin in Europa Centrala si de Nord si mai mult in cea de sud, in tari precum Bulgaria, Italia si Spania. Incetinirea cresterii economiei ruse si deprecierea rublei, provocate de sanctiunile occidentale impotriva Rusiei, au provocat falimente in serie ale unor agentii de turism, informeaza Mediafax.

Medvedev a aratat ca noua agentii de turism si-au incetat activitatea in numai doua luni si 23.000 de turisti au ramas blocati in strainatate si au fost repatriati cu ajutorul unui fond special, fara a mai lua in calcul si turistii care au revenit in tara pe cont propriu.

"Nu este corect sa vorbim despre o criza de mare amploare."

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Turistii rusi in Europa, mai putini cu o treime pe fondul crizei ucrainene