Cheltuieli pe litoral: romanii dau 1,5 mil. euro pe zi pentru mancare

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cheltuieli pe litoral: romanii dau 1,5 mil. euro pe zi pentru mancare

 

Cei aproximativ 90.000 de turisti prezenti in statiunile de pe litoral cheltuiesc zilnic pe mancare mai mult de 1,5 milioane de euro. Fiecare persoana aloca in medie 75 lei pe zi pentru alimente, in contextul in care preturile sunt cu 20-40% mai mari fata de alta zone ale tarii.

"In fiecare zi din sapamana, cu exceptia weekend-urilor, cand hotelurile sunt si mai pline, pe litoral sunt aproximativ 90.000 turisti. Din studiile noastre, fiecare turist aloca in medie, pe mancare, aproximativ 75 de lei pe zi, ceea ce inseamna o suma totala de 6,7 milioane de lei, adica peste 1,5 milioane de euro pe zi. Suma de 75 de lei include atat mancarea de la terase si restaurante, cat si alimentele cumparate din magazine", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), informeaza Mediafax.

Raducan spune ca sumele cheltuite pe mancare difera in functie de bugetul turistilor, dar si in functie de statiune. Astfel, in sud, unde turistii nu dispun de foarte multi bani, preturile sunt mai mici, iar acestia pot manca si cu 50 de lei pe zi.

"In Mamaia, unde turistii sunt mai cu dare de mana, pretul unei singure mese poate depasi 100 de lei, in functie de categoria restaurantului, iar o sticla de vin costa, in medie, 40 de lei. Aici, pe plaja, se pot servi bauturi fine, sampanie sau cocktailuri elaborate, care au preturi pe masura. Restaurantele din Mamaia sunt pe toate gusturile: italian, chinezesc, libanez, pescaresc etc., iar ca noutate, in acest an a aparut si un restaurant cu produse bio", a continuat Dragos Raducan.

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Cheltuieli pe litoral: romanii dau 1,5 mil. euro pe zi pentru mancare