UNWTO estimează peste 460 milioane de turişti în sezonul de vârf

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 UNWTO estimează peste 460 milioane de turişti în sezonul de vârf

 

Peste 460 de milioane de turişti sunt aşteptaţi să călătorească în străinătate în sezonul de vârf mai - august 2014, sezon care totalizează în medie 41% din toate sosirile turistice internaţionale înregistrate într-un an, a anunţat Organizaţia Mondială a Turismului.

Potrivit UNWTO, cererea pentru turismul internațional a rămas puternică în primele 4 luni ale anului 2014. Sosirile turistice internaționale au crescut la nivel global cu 5%; astfel, destinaţiile de la nivel mondial au primit 317 milioane de turiști internaționali în perioada ianuarie - aprilie 2014, cu 14 milioane mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea de 5% consolidează creșterea puternică deja înregistrată în 2013 (+5%) și este cu mult peste tendința pe termen lung estimată de UNWTO pentru perioada 2010-2020 (+3,8%).

Taleb Rifai: Creşterea se datorează şi capacităţii uriaşe a companiilor din turism de a se adapta la o piaţă în schimbare

“Startul încurajator din 2014 şi sentimentul general pozitiv din sector cresc aşteptările pentru sezonul turistic de vârf actual”, a declarat Secretarul General al UNWTO, Taleb Rifai. “Creşterea de 5% a numărului de turişti internaţionali care au trecut graniţele în primele luni din 2014 reflectă în continuare impactul creşterii suportului din partea guvernelor pentru acest sector precum şi o capacitate uriașă a companiilor din turism de a se adapta la o piaţă în continuă schimbare”.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri UNWTO estimează peste 460 milioane de turişti în sezonul de vârf