Air France-KLM vrea sa cumpere Wizz Air

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Air France-KLM vrea sa cumpere Wizz Air

 

Operatorul aerian francez Air France-KLM este in negocieri avansate pentru a cumpara compania aeriana low-cost Wizz Air, potrivit informatiilor obtinute de olandezii de la Luchtvaartnieuws.nl, scrie boursier.com.

Cu Transavia si Wizz Air, Air France-KLM si-ar mari acoperirea pe segmentul low-cost. Transavia este un operator aerian olandez care are hub-urile in Amsterdam, Rotterdam si Eindhoven. KLM a cumparat 80% din Transavia in 1991 si restul de 20% in 2003.

Wizz Air are hub-urile in Ungaria si Polonia. Compania opereaza o flota de 52 aeronave Airbus A320 de la 18 baze, pe 300 de rute care asigura legatura intre 96 de destinatii din 35 de tari. Operatorul aerian low-cost ungar a renuntat la planul de a se lista pe bursa de la Londra, din cauza volatilitatii pe bursa a sectorului aerian. Decizia vine dupa ce compania a anuntat la sfarsitul lunii mai o oferta publica initiala pe piata britanica prin vanzarea de actiuni noi in valoare de 200 milioane euro. Compania, cu o flota de 46 de avioane Airbus, a inregistrat venituri in crestere cu 19% in anul fiscal incheiat in martie, la 1 miliard de euro, si o dublare a profitului net, la 89 de milioane de euro. Compania Wizz Air a fost infiintata in septembrie 2003, iar investitorul principal este firma americana Indigo Partners.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Air France-KLM vrea sa cumpere Wizz Air