Florin Jianu: Romania va lansa in septembrie primul cluster din lume adresat tinerilor

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Florin Jianu: Romania va lansa in septembrie primul cluster din lume adresat tinerilor

 

Romania si-a luat angajamentul, in cadrul Adunarii Generale a Organizatiei Mondiale a Turismului, sa fie prima tara din lume care va dezvolta un cluster pentru turistii tineri, a anuntat joi, Florin Jianu, ministrul pentru Intreprinderi mici si mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, cu ocazia lansarii programului "Clusterele in Turism: dezvoltarea sustenabila a identitatii locale".

"In toamna, Romania va fi prima tara din lume care va crea un cluster pentru tineri pentru ca tinerii reprezinta peste o treime din totalul turistilor la nivel mondial si sunt categoria cea mai dinamica. Romania o sa se poata pozitiona in aceasta competitie globala de atragere a turistilor ca o destinatie favorabila tinerilor", a declarat ministrul Florin Jianu.

Clusterele in turism sunt definite ca asocieri de actori locali, institutii si companii, care apartin acestui domeniu si care au ca obiectiv comun promovarea turismului romanesc la nivel local sau regional. In ceea ce priveste beneficiile, clusterele au in primul rand efecte pozitive asupra economiei locale si un impact major asupra fortei de munca. Totodata, ele aduc o serie de avantaje pentru lanturile de furnizori, dar si avantaje economice directe la bugetul local.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Florin Jianu: Romania va lansa in septembrie primul cluster din lume adresat tinerilor