Romania ar putea avea parcuri turistice, dupa modelul celor industriale, cu facilitati fiscale

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Romania ar putea avea parcuri turistice, dupa modelul celor industriale, cu facilitati fiscale

 

Ministrul IMM-urilor, turismului si mediului de afaceri, Florin Jianu, vrea sa infiinteze parcuri turistice, dupa modelul celor industriale, care sa beneficieze de facilitati fiscale, pentru a incuraja investitiile, inclusiv in cazinouri sau terenuri de golf, pentru a atrage mai multi turisti.

"Am avut o intalnire pentru creionarea ajutorului de stat pentru turism. S-au facut cateva progrese. Din discutia cu Ministerul Finantelor, schema poate fi extinsa la toate investitiile in turism, care creaza noi locuri de munca si in infrastructura de agrement. Lucram cu Ministerul Finantelor si cu Consiliul Concurentei, iar in foarte scurt timp o vom avea activa. As vrea sa se faca foarte repede, dar sunt foarte multe instititii implicate, de aceea lucrurile merg mai incet”, a spus Jianu.

El a aratat ca intentioneaza sa introduca ideea crearii unor parcuri turistice, dupa modelul parcurilor industriale, care ar putea beneficia de facilitati fiscale, astfel sa fie incurajate investitiile in turism.

"Ne gandim similar ca parcuri industriale sa introducem un concept nou, crearea de parcuri turistice in anumite zone si sa oferim o serie de facilitati si sa incurajam investitiile in dezvoltarea infrastructurii de cazare, de agrement. Ma refer la investitiile in caziouri, in terenuri de golf. Aceasta abordare mareste gradul de ocupare si sezonul turistic. Dupa cum vedeti suntem in 20 iunie si vedeti ce vreme este. Trebuie sa fim proactivi, sa ne gandim si la alte tipuri de instrumente pentru a atrage turisti", a explicat Jianu, citat de Mediafax.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Romania ar putea avea parcuri turistice, dupa modelul celor industriale, cu facilitati fiscale