Wizz Air renunta la planul de listare pe bursa de la Londra

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Wizz Air renunta la planul de listare pe bursa de la Londra

 

Operatorul aerian low-cost ungar Wizz Air a renuntat la planul de a se lista pe bursa de la Londra, din cauza volatilitatii pe bursa a sectorului aerian. Decizia vine dupa ce compania a anuntat la sfarsitul lunii mai o oferta publica initiala pe piata britanica prin vanzarea de actiuni noi in valoare de 200 milioane euro.

"Chiar daca a existat un raspuns pozitiv din partea comunitatii investitorilor institutionali privind afacerile, perspectivele si oportiunitatile de crestere ale companiei, Wizz Air a decis sa nu continue in aceasta etapa cu oferta publica initiala, din cauza volatilitatii pe piata a sectorului aerian", se arata intr-un comunicat al companiei. Perspectivele Wizz Air nu sunt afectate de decizia de a nu derula oferta publica, se arata in comunicat, potrivit Mediafax.

Wizz Air intentiona sa foloseasca fondurile obtinute de pe urma listarii pentru imbunatatirea situatiei financiare, inclusiv pentru a dispune de o flexibilitate mai ridicata la finantarea planurile de dezvoltare a afacerilor. Compania, cu o flota de 46 de avioane Airbus, a inregistrat venituri in crestere cu 19% in anul fiscal incheiat in martie, la 1 miliard de euro, si o dublare a profitului net, la 89 de milioane de euro.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Wizz Air renunta la planul de listare pe bursa de la Londra