Cabanele de vanatoare ale lui Ceausescu, "daruite" turistilor. Cat te costa sa dormi in camerele prezidentiale

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cabanele de vanatoare ale lui Ceausescu,

 

Fostele cabane de vanatoare prezidentiale de la Resca, printre cele mai cunoscute din sudul tarii, atrag sute de turisti interesati sa stea in imobilele in care a locuit, in timpul deplasarilor pentru partide de vanatoare, fostul lider comunist Nicolae Ceausescu.

Cabana apartinand Directiei Silvice Olt a fost data in folosinta in anul 1980.

Resca a avut initial destinatia de cabane de vanatoare pentru Nicolae Ceausescu, dupa 1989 fiind preluata de Ministerul Silviculturii de atunci, ulterior ajungand in administrarea Directiei Silvice Olt.  Ea se afla in prezent intr-un circuit silvoturistic international. Daca in perioada comunista la Resca nu puteau innopta decat cei din familia Ceausescu si prietenii acestora, in prezent cabana poate gazdui pe oricine este dispus sa plateasca intre 80 si 130 de lei daca doreste sa stea in camera pe care o folosea Nicolae Ceausescu, relateaza Agerpres.

Cabana de la Resca este o vila taraneasca cu etaj construita din lemn. Nicolae si Elena Ceausescu aveau fiecare cate o camera. Si astazi se pastreaza aceleasi paturi in care au dormit ei, acelasi mobilier din lemn de paltin sculptat cu motive vanatoresti, patul cu baldachin in care dormea fostul lider comunist, aceleasi obiecte decorative.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Cabanele de vanatoare ale lui Ceausescu, "daruite" turistilor. Cat te costa sa dormi in camerele prezidentiale