Sălaj: Expediţie în Laponia a cercetătorilor de la Grădina Botanică Jibou

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Sălaj: Expediţie în Laponia a cercetătorilor de la Grădina Botanică JibouSălaj: Expediţie în Laponia a cercetătorilor de la Grădina Botanică Jibou

Un grup de cercetători de la Centrul de Cercetări Biologice – Grădina Botanică din Jibou vor face în perioada 2-13 iunie o expediție în Laponia, în scopuri științifice, dar și educaționale, pentru a lua contact cu modul de viață și cultura populației sami din zona respectivă.

“Vom fi opt persoane, cu două mașini. Avem mai multe obiective, și de natură științifică, legate de proiectele noastre de cercetare, de natură educațională, dar și de popularizare a zonei noastre, a Sălajului, a Jiboului. Vom merge practic în Laponia, în zona de nord a Peninsulei Scandinave, care cuprinde parte din Norvegia, Suedia, Finlanda și Rusia, în partea estică dar nu mergem în zona Rusiei. Acolo trăiește un grup etnic distinct față de norvegieni, suedezi sau finlandezi, și anume laponii, care se numesc sami. Au o limbă a lor, au obiceiurile lor. O temă pe partea educațională este modul în care populația sami folosește plantele în viața lor de zi cu zi”, a declarat miercuri, Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetări Biologice - Grădina Botanică, Jibou.

Acesta a adăugat că obiectivele științifice vizează studiul cianobacteriilor din zonă, centrul din Jibou având în derulare un amplu proiect privind studiul producerii de bio-hidrogen de către cianobacterii, ca sursă importantă de energie nepoluantă prin captarea energiei solare, dar și îmbunătățirea colecțiilor Grădinii Botanice.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.financiarul.ro

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Sălaj: Expediţie în Laponia a cercetătorilor de la Grădina Botanică Jibou