Turistii straini cheltuiesc 635 de euro de persoana intr-o vacanta in Romania

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Turistii straini cheltuiesc 635 de euro de persoana intr-o vacanta in Romania

 

Romania a fost vizitata anul trecut de 1,7 milioane de turisti straini, care au cheltuit individual peste 635 de euro pe o vacanta in tara noastra. Cei mai multi dintre ei prefera city break-urile, circuitele generale si de nisa (culturale, viticole, istorice), dar si pachetele de odihna.

O parte mai mica a turistilor straini ajung in Romania in interes de serviciu sau pentru afaceri. In total, turistii straini au petrecut 3,5 milioane de nopti in tara noastra, de 4 ori mai putin decat in Bulgaria (14,3 milioane de innoptari), de 3,5 ori mai putin decat in Ungaria (12,3 milioane de innoptari), de 6 ori mai putin decat in Cehia (20,8 milioane de innoptari) si de 22 de ori mai putin decat in Austria (78,1 milioane de innoptari).

Vizitatorii straini au cheltuit in Romania 4,79 de miliarde de lei (echivalentul a 1,08 miliarde de euro, respectiv 635,29 de euro de persoana). Turistii straini reprezinta doar 18% din piata turistica a Romaniei, fata de 67% in Bulgaria, 49% in Ungaria, 53% in Cehia si 71% in Austria. Statele din care vin cei mai multi turisti, potrivit inregistrarilor la punctele de frontier, sunt Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia, Polonia si Austria.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Turistii straini cheltuiesc 635 de euro de persoana intr-o vacanta in Romania