Romanii vor cheltui cu 5% mai multi bani pe vacantele interne: care sunt destinatiile de top

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Romanii vor cheltui cu 5% mai multi bani pe vacantele interne: care sunt destinatiile de top

 

Tendintele anului 2014 arata mai multi turisti comparativ cu 2013, dar si sejururi cu pana la 5% mai scumpe, ajungand la o valoare medie a pachetului achizitionat de 638 de lei pentru destinatii interne si 1.578 lei pentru cele externe, arata un studiu al ANAT, citat de Mediafax.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), in primul trimestru al lui 2014 fata de aceeasi perioada a anului 2013, pentru destinatiile interne se constata o crestere de 5% pentru rezervarile early booking, 50% pentru programul "O saptamana de refacere" si 100% pentru programul "Zile gratuite de vacanta".

Se observa un plus de 7% pe litoral, 30% pe zona Crisanei, 20% pentru Transilvania, 10% pentru Bucovina si 30% pentru Muntenia. Maramuresul a marcat tot un plus de 30%, in timp ce Oltenia si Banatul au inregistrat o crestere de 5%.

"Principala destinatie preferata de turisti ramane litoralul romanesc. Rezervarile pentru statiunea Mamaia reprezinta 50% din totalul vanzarilor si au inregistrat un plus de 2% fata de anul trecut. Plusul se poate observa mai bine in restul statiunilor de pe litoral, exceptie facand Olimp, cu o scadere de 15%", a declarat Lucia Nora Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Romanii vor cheltui cu 5% mai multi bani pe vacantele interne: care sunt destinatiile de top