Românii nu-și cunosc drepturile privind pachetele de servicii turistice

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 Românii nu-și cunosc drepturile privind pachetele de servicii turistice

 

61% dintre consumatorii români nu-și cunosc drepturile privind pachetele de servicii turistice, relevă un sondaj realizat de Centrul European al Consumatorilor din România - ECC Romania, cu ocazia ediției de primăvară a Târgului de Turism al României.

Potrivit unui comunicat de presă, ECC Romania a realizat cu ocazia târgului de turism un chestionar cu 6 întrebări privind gradul de cunoaștere a drepturilor consumatorilor. Au fost completate 150 de chestionare în total, aproximativ 37 de chestionare în fiecare zi a târgului. În urma prelucrării datelor privind pachetele de servicii turistice,, au rezultat următoarele concluzii:

-  la întrebarea "Aţi călătorit în ţările membre ale UE?" 93% au răspuns afirmativ, iar restul de 7%, negativ.

-  la întrebarea "V-aţi adresat unei instituţii specializate pentru protecţia consumatorului?", doar 12% au răspuns afirmativ, iar 88% nu s-au adresat unei astfel de instituţii.

-  la întrebarea: "Vă cunoaşteţi drepturile de consumator european?", doar 39% dintre respondenţi îşi cunosc drepturile, iar 61% nu şi le cunosc.

-  la întrebarea "Dacă da, aţi întâmpinat probleme pe parcursul transportului?", 35% au întâmpinat probleme, iar în cazul a 65% din respondenți nu au existat incidente.

-  la întrebarea: "Ce nemulţumiri aţi avut?”, 17% dintre respondenţi au avut probleme legate de transport (avion, autocar), 45% au avut probleme cu bagajele (pierdere, deteriorare), 31% au avut probleme cu produsele achiziţionate din ţara respectivă, iar restul de 7% au avut alte probleme.

-  la ultima întrebare: "Pe o scală de la 1-5, în ce măsură consideraţi că proiectul Centrul European al Consumatorilor din România, implementat de APC (Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor), este o iniţiativă bună?", 87% au fost cu totul de acord, 10% au fost de acord, iar restul de 3% nu au fost nici de acord, nici în dezacord.

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

 

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Românii nu-și cunosc drepturile privind pachetele de servicii turistice