Trenduri în sezonul turistic de vară 2013, în UE

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 Trenduri în sezonul turistic de vară 2013, în UE

 

Industria turistică a înregistrat rate de creștere pozitive în majoritatea țărilor din UE în sezonul turistic de vară (iunie - septembrie) 2013, acest trend fiind confirmat atât de numărul de nopți petrecute în hoteluri și unități de cazare similare în această perioadă cât și de ratele nete de ocupare a paturilor din aceste unități, a anunțat recent Biroul de Statistică al UE - Eurostat.

Comparând rezultatele înregistrate în sezonul de vară 2013 cu cele din sezonul de vară 2012, peste 22 de milioane de nopți în plus (+2,9%) au fost petrecute în hotelurile și unitățile de cazare similare din UE. Rate pozitive de creștere s-au înregistrat în 19 din 26 de state membre UE pentru care sunt disponibile date. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Marea Britanie (+16,6%) și Grecia (+14,5%), în timp ce Italia, Cipru, Finlanda, Croația, Republica Cehă, România și Austria au raportat scăderi.

Aproape 3 din 4 nopți petrecute în hotelurile și unitățile de cazare similare din UE în vara 2013 s-au înregistrat în 6 țări: Spania (17,8%), Italia (16,8%), Germania (12,9%), Franța (10,6%), Marea Britanie (9,7%) și Grecia (6,5%). Cele mai populare destinații pentru non-rezidenți au fost Spania, Italia și Grecia, care totalizează împreună aproape jumătate din toate nopțile petrecute de non-rezidenți în țările UE.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Trenduri în sezonul turistic de vară 2013, în UE