"Vin turcii!" Romania asteapta 50.000 de turisti din Turcia la distractie

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

alt

 

Cetatenii turci care vor sa vina in vacanta in Romania vor primi viza de scurta sedere in maxim 48 de ore, iar autoritatile se asteapta ca in acest an sa vina in city break-uri, la distractie in cluburi, la ski si cazinouri peste 50.000 de turisti turci, cu 50% mai mult decat anul trecut, potrivit Mediafax.

Cetatenii turci care vor sa vina in vacanta in Romania vor primi viza de scurta sedere in maximum 48 de ore, iar documentatia depusa pentru obtinerea vizei ramane neschimbata, insa eliberarea permiselor de intrare in Romania se va face intr-un timp mult mai scurt.

"Pana acum vizele se obtineau greu, in aproximativ o luna, si se facea o selectie foarte stricta. Acum, cetatenii turci trebuie sa mearga la consulat cu rezervarea la hotelul din Romania, cu biletul de calatorie si asigurarea medicala si sa demonstreze ca au pentru vizita in Romania 50 de euro pe zi, dar nu mai putin de 500 de euro in total", a declarat Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), care a fost prezenta la targul de turism EMITT - East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition, desfasurat in perioada 30 ianuarie-2 februarie la Istanbul.

Ea a adaugat ca turistii turci sunt interesati in Romania de distractie in cluburi, city break-uri, cazinouri si ski. "Vrem sa incepem si o campanie de promovare pe piata turca, o piata in care imaginea Romaniei nu este sifonata. Ne asteptam ca in acest an peste 50.000 de turisti turci sa vina in Romania", a mai spus Matichescu. Potrivit Institutului National de Statistica, anul trecut au venit in Romania 38.000 de turci.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri "Vin turcii!" Romania asteapta 50.000 de turisti din Turcia la distractie