Zeci de mii de turisti sunt asteptati la munte. Cat costa cazarea

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

eci de mii de turisti sunt asteptati la munte. Cat costa cazarea

 

Daca cei mai multi dintre romani, nu privesc cu entuziasm venirea iernii, pentru detinatorii de structuri de cazare din zona montana situatia este mai mult decat imbucuratoare. Zapada,  va duce la cresterea gradului de ocupare in statiunile montane, de la 15-20% in luna ianuarie pana la 60-70% la inceput de februarie, conform FPTR

Potrivit lui Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), conditiile meteo favorabile, mai ales pentru sporturile de iarna, vor aduce turisti atat in weekend cat si in timpul saptamanii viitoare, care coincide cu vacanta de iarna a elevilor.

„In aceste conditii, ne asteptam ca in weekend si saptamana viitoare, sa se ajunga la un numar de 60 000 de turisti in zona montana. Capacitatea de cazare in anul 2013, in statiunile montane, era de 45.427 locuri clasificate, dar deoarece se practica si cazarea in structuri neclasificate, numarul de locuri este mult mai ridicat, ajungand la 100 000 locuri nivelul intregii tari”, a spus Mohammad Murad, intr-un comunicat.

Numarul mic de turisti si implicit incasarilor din segmentul de turism montan, din luna ianuarie, confirma faptul ca acest tip de turism este meteo dependent. Cu toate acestea, nu s-a luat nicio masura pentru a favoriza sau pentru a promova statiunile montane, in acest contex nefavorabil, sustine FPTR.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?units found.

News

You are here: Ştiri Zeci de mii de turisti sunt asteptati la munte. Cat costa cazarea